ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 23 mai 2013

Κύπρος - Έδωσε... ρέστα η μεγάλη των απατεώνων σχολή



Nίκος Τόκας

ΜΑΣΚΑ κατά της βρόμας, της δυσωδίας και της πιο αρρωστημένης διαπλοκής, πρέπει να φοράει κανείς, όταν εξετάζει τον φάκελο για τον... πρότερο (και τον πολύ πρόσφατο) βίο του τραπεζικού συστήματος: Η μεγάλη των... απατεώνων σχολή, από την οποία αποφοίτησαν τόσο αυτόχθονοι όσο και αλλοδαποί γκάνγκστερ και λωποδύτες, φαίνεται έδωσε πραγματικά τα ρέστα της. Και... ξεδίπλωσε το μεγάλο της ταλέντο στη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, αριστεύοντας ειδικά στον τομέα της καταλήστευσης, λεηλάτησης και μεταφοράς ξένου πλούτου στα δικά της αμαρτωλά χρηματοκιβώτια.

Βέβαια, το όλο θέμα συζητά η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, κι αυτό που ίσως ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι, πέρα από τις όποιες λεπτομέρειες και τις παράνομες διαδρομές που θα αποκαλυφθεί ότι ακολουθήθηκαν, επιτέλους να ξεσκεπαστούν ποιοι κινούσαν τα νήματα και ήταν οι πρωταγωνιστές. Επίσης, ποιοι και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων τούς έκαναν πλάτες και, κυρίως, πώς ήταν δυνατόν, όλη τη χρονική περίοδο που εξελισσόταν η απάτη, να «κοιμούνται» όλοι οι θεσμοί που ήταν επιφορτιμένοι με την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το ότι το έγκλημα (που διεκδικεί παγκόσμια πρωτοτυπία, από την άποψη ότι έγινε μέρα μεσημέρι χωρίς να... σπάσει μύτη), ήταν προμελετημένο, δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Εκείνο όμως που ξενίζει είναι γιατί η συντεταγμένη Πολιτεία αδυνατεί ή κωλυσιεργεί να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη άτομα που και μόνο εκ της θέσεως που τότε κατείχαν, εμπλέκονται ασυζητητί στη μεγάλη λεηλασία. Έστω και αν οι ευθύνες τους αποδειχτεί ότι ήταν περιορισμένες ή και απειροελάχιστες.
Ξενίζει ακόμα το γεγονός ότι ουδείς αξιωματούχος ή μεγαλοπαράγοντας από τον πολιτικό ή οικονομικό χώρο δεν είχε την ευαισθησία, για λόγους ευθιξίας, να εκδηλώσει πρόθεση να παραιτηθεί, μη ανεχόμενος τόση διαφθορά και... βούρκο. Αντίθετα, βλέπουμε και άθλιους ενόχους να απαιτούν ή και να πρωτοστατούν για την... παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων! Μια υποψία: Και ο «φάκελος των τραπεζών», μαζί με τα όποια πορίσματα ερευνητικών επιτροπών, θα μπει στο ράφι. Και ο λαός θα «δικαιωθεί» στην εκτίμησή του ότι... κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Στο μεταξύ, όλοι κάνουν τις πάπιες, ότι τάχατες δεν γνώριζαν ότι ο «τύπος» δωροδοκούσε εδώ κάμποσους με εκατομμύρια, παροπλίζοντάς τους, και εισέπραττε στην αλλοδαπή τα δισεκατομμύρια!


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 23/05/2013



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire