Μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις του κόσμου κατάφερε να κερδίσει η Λεμεσός, με βάση την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της. Έρευνα που διεξάγει κάθε χρόνο η διεθνούς κύρους εταιρεία Συμβούλων Επιχειρηματιών Mercer, κατέταξε τη Λεμεσό μαζί με το Ταλίν στην 89η θέση ανάμεσα σε 230 άλλες πόλεις από όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι και πέρσι η Λεμεσός βρέθηκε στην ίδια λίστα με τις καλύτερες πόλεις στην 88η θέση.
Η Βιέννη, η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα της Αυστρίας στον ποταμό Δούναβη, κέρδισε για όγδοη κατά σειρά χρονιά την πρώτη θέση, ενώ η Βαγδάτη συνεχίζει να θεωρείται η χειρότερη πόλη να ζήσει κανείς. Η Ζυρίχη, το Όκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν τη Βιέννη στον κατάλογο των πέντε πιο ευχάριστων πόλεων που μπορεί να ζήσει κανείς.
Οι 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι της Βιέννης ωφελούνται από την κουλτούρα των καφενείων και μουσείων, θεάτρων και πολλαπλών θεάτρων όπερας της πόλης. Τα ενοίκια και τα μεταφορικά μέσα της πόλης, της οποίας η αρχιτεκτονική έχει επηρεαστεί έντονα από το παρελθόν της στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, είναι φθηνά συγκριτικά με άλλες δυτικές πρωτεύουσες.
Ακολουθούν το Ντίσεντλορφ, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη, η Κοπεγχάγη ενώ στη δέκατη θέση ισοβαθμούν η Βασιλεία και το Σίδνεϊ. Την εικοσάδα συμπληρώνουν το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Βέρνη, το Γουέλιγκτον, η Μελβούρνη, το Τορόντο, η Οττάβα, το Αμβούργο και η Στοκχόλμη. Η Αθήνα ισοβάθμισε στην 87η θέση με το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.
Τα παγκόσμια κέντρα του Λονδίνου, του Τόκιο, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις. Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην Αφρική η καλύτερη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστέθηκαν επίσης η προσωπική ασφάλεια και υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα και οι παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 15/03/2017
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire