ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 6 septembre 2019

H διασφάλιση των τραπεζών αποτέλεσε προτεραιότητα

ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ...

Αν και επικριτικός απέναντι του, ο αρθρογράφος της "Καθημερινής" Αθανάσιος Έλλις, της ναυαρχίδας της ελληνικής αστικής τάξης και της Δεξιάς, γράφει:

"...Πολλές από τις επισημάνσεις του Βαρουφάκη αποτελούν τροφή για προβληματισμό. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διαφωνούσε και είχε συγκρουσθεί με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας μου είχε πει, στη διάρκεια του περιπετειώδους πρώτου εξαμήνου του ’15, ότι ο Βαρουφάκης ήγειρε ζητήματα και πρόβαλε επιχειρήματα που ήταν απολύτως λογικό να ακούγονται στις ακαδημαϊκές αίθουσες, αλλά σε εκείνη τη φάση δεν αποτελούσαν και δεν μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για «ενήλικες» που δεν είχαν την πολυτέλεια –και δεν ενδιαφέρονταν– να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά καλούνταν να διαχειριστούν μια πραγματικότητα τα όρια της οποίας ήταν σε γενικές γραμμές δεδομένα".
Και αλλού η παραδοχή ότι έπρεπε να σωθούν οι τράπεζες:


"Το ότι η διασφάλιση των τραπεζών αποτέλεσε προτεραιότητα είναι κάτι που έχουν αναγνωρίσει πλέον δημόσια αρκετοί εκ των πρωταγωνιστών, μεταξύ αυτών και ο τότε πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire