ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 28 novembre 2017

Χωμένος στα σκάνδαλα ο Ερντογάν

Τουρκία: Σε νέο σκάνδαλο εμπλέκει η αντιπολίτευση την οικογένεια Ερντογάν

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
Εγγραφα και πληροφορίες που δίνει στην δημοσιότητα από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Τουρκίας και το περιβάλλον του, στο «μέτωπο» των οικονομικών σκανδάλων.
Το απόγευμα της Τρίτης, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Κιλιτσντάρογλου μοιράστηκε με την τουρκική κοινή γνώμη που θέλουν συγγενείς και συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου να διατηρούν offshore οικονομικές δραστηριότητας και λογαριασμούς στην Νήσο Μαν της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με το ΡΛΚ, ο συγγενής του Τούρκου Προέδρου, Ζιγιά Ιλγκέν, ο αδελφός Μουσταφά Ερντογάν, ο υιός Μπουράκ Ερντογάν, ο συμπέθερος Οσμάν Κεφεντζί και ο γραμματέας Μουσταφά Γκιούντογαν έχουν προχωρήσει σε καταθέσεις με μεγάλα ποσά σε αμερικανικό νόμισμα σε τραπεζικά ιδρύματα της Νήσου Μαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, το κυβερνών κόμμα διαψεύδει τις πληροφορίες και τους ισχυρισμούς, προβάλλοντας την άποψη ότι πρόκειται για νόμιμες πράξεις με αποδείξεις και τεκμήρια. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ζητά την παραίτηση του κ. Κιλιτσντάρογλου.
Στα πλαίσια της επίμαχης ομιλίας του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια στο πρόσωπο και στο έργο του  Ερντογάν, ενώ ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας επέλεξε να μην μεταδώσει όλα τα σχόλια και τις δηλώσεις του ίδιου.


ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28/11/2017


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire