ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 26 avril 2012

Ενοχλητική για το Χριστόφια η ανεξαρτησία του

Τον επαναδιορισμό Ορφανίδη ζητούν τα κόμματα

Όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, έχουν εκφραστεί υπέρ του επαναδιορισμού Ορφανίδη στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας.
Όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, έχουν εκφραστεί υπέρ του επαναδιορισμού Ορφανίδη στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας.
Λευκωσία: Τον επαναδιορισμό του Αθανάσιου Ορφανίδη στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ζήτησαν την Τετάρτη ανοικτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι. Κοινή θέση όλων η αξιοποίηση του κύρους και των σχέσεων που διατηρεί ο κ. Ορφανίδης σε ΕΚΤ κι άλλού.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι η απόφαση για το πρόσωπο του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας δεν αφορά μόνο το εσωτερικό της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως να επηρεάσει και καταστάσεις στο Ευρωσύστημα.

«Ως το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της οικονομίας της Κύπρου, το οποίο κτίζει η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια», χαρακτήρισε το μη διορισμό του κ. Ορφανίδη, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας, δήλωσε ότι «ο κ. Ορφανίδης υπήρξε αναμφισβήτητα ένας επιτυχημένος διοικητής και η αντικατάστασή του θα είναι μια απώλεια για την Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα για την οικονομία».

Οι Οικολόγοι στη δική τους ανακοίνωση καλούν τον πρόεδρο Χριστόφια «να ακούσει τη φωνή της λογικής και να επαναδιορίσει τον κ. Ορφανίδη, για να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθεια για την Κύπρο και την Ευρώπη».

«Αφού θεωρούν ότι αν αντικατασταθεί θα καταστραφεί η Κύπρος και αφού είναι τόσο καλός, ας τον υποδείξουν υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας», απαντά το ΑΚΕΛ, δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Νίκου Κατσουρίδη. «Υποψήφιο είναι το ΑΚΕΛ που δε βρίσκει», ανταπάντησε ο ΔΗΣΥ.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire