ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 15 septembre 2018

Λευκωσία και Λεμεσός παρουσιάζουν τον ποιητή και πεζογράφο Στέφανο Κωνσταντινίδη






Λευκωσία και Λεμεσός παρουσιάζουν το συγγραφέα Σ. Κωνσταντινίδη
Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το ποιητικό έργο του ακαδημαϊκού, συγγραφέα και ποιητή Στέφανου Κωνσταντινίδη ση Λεμεσό.
Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι Στέλιος Παπαντωνίου (Φιλόλογος και συγγραφέας) καθώς και ο αρχιτέκτονας Τάσος Ανδρέου.

Παράλληλα, στις 19 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Στέφανου Κωνσταντινίδη "Εκβάτανα" που αποτελέι το δεύτερο μέρος της Τριλογίας "Νομάδας" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Βιογραφικό
Ο ακαδημαϊκός και ποιητής Στέφανος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1941 και δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λαβάλ, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.
Εξέδωσε έξι ποιητικές συλλογές δύο συλλογές διηγημάτων, δύο μυθιστορήματα, δημοσίευσε δοκίμια, φιλολογικά άρθρα και κριτικές βιβλίου. Η ποίηση του προσέχθηκε αρκετά στο εξωτερικό αφού ένα από τα ποιητικά βιβλία του «Anthumes», μεταφράστηκε από τον Ζακ Μπουσάρ, ελληνιστή και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλπου έγραψε επίσης μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή-ανάλυση για την ποίηση του. 
ΠΗΓΗ: OFFSITE, 14/09/2018, https://www.offsite.com.cy/articles/perissotera/vivliogonia/286643-leykosia-kai-lemesos-paroysiazoyn-to-syggrafea-s

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire