ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 23 mars 2019

Ο Τουρκοκύπριος αριστερός δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, μαστιγώνει πολιτικά τον Άντρο Κυπριανού Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και το κόμμα του

Πες μας εσύ τουλάχιστον κύριε Άντρο Κυπριανού.

 Καταλάβαμε, ο Αναστασιάδης παρέκκλινε 

από τον δρόμο, επιδιώκει

 τα δύο κράτη, ο Ακιντζί έχει δίκιο, ο Τσαβούσογλου 

έχει δίκιο, ο Eρντογάν είναι εντάξει. Δεν γίνεται να αγκαλιάζεις

 τους υπόλοιπους και να επιτίθεσαι μόνο στον Αναστασιάδη.

 

 

Εσείς είστε ο λόγος της ανόδου του ρατσισμού




Ακόμα δεν έχουν ένα σχέδιο λύσης οι Κύπριοι. Όλα τα σχέδια που τέθηκαν ενώπιόν μας μέχρι σήμερα προέρχονται από το εξωτερικό. Εμείς, γιατί δεν έχουμε; Εμείς δεν ξέρουμε τι λύση θέλουμε και μόνο εκείνοι ξέρουν; Είμαστε μόνο πιστοποιούντες υπάλληλοι; Εκείνοι το ετοιμάζουν και εμείς κρίνουμε αν μας αρέσει; Η δουλειά μας είναι μόνο να κάνουμε «like»; Οι οπαδοί της ομοσπονδίας γιατί δεν λένε τι είδους ομοσπονδία θέλουν; Γιατί δεν συμπληρώνουν το περιεχόμενό της; Μήπως στη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία που θέλουν υπάρχει η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως στο σχέδιο Ανάν; Μήπως υπάρχουν εγγυήσεις που περιέχουν το μονομερές δικαίωμα επέμβασης; Αυτός ο κατάλογος είναι μακρύς. Πολλές είναι οι ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση. Αλλά κανείς δεν τις συμπληρώνει. Όλοι λένε «δικοινοτική διζωνική» και τίποτε άλλο. Εσείς το αποκαλείτε αυτό σχέδιο; Πες μας εσύ τουλάχιστον κύριε Άντρο Κυπριανού. Καταλάβαμε, ο Αναστασιάδης παρέκκλινε από τον δρόμο, επιδιώκει τα δύο κράτη, ο Ακιντζί έχει δίκιο, ο Τσαβούσογλου έχει δίκιο, ο Eρντογάν είναι εντάξει. Δεν γίνεται να αγκαλιάζεις τους υπόλοιπους και να επιτίθεσαι μόνο στον Αναστασιάδη. Η δική σου άποψη ποια είναι; Αυτό πες. Κοίτα, διάβασα τη δήλωσή σου τις προάλλες. Λες ότι αν αποκλείσουμε την Τουρκία στο θέμα της ενέργειας, τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα. Αλλά δεν μας λες τι είναι αυτός ο κίνδυνος. Είμαι πολύ περίεργος. Τι είδους κίνδυνος είναι αυτός; Τι μπορεί να συμβεί δηλαδή; Από ποιον προέρχεται ο κίνδυνος; Από την Αμερική ή από την Τουρκία; Αν δεν είναι από την Αμερική και είναι μόνο από την Τουρκία, μήπως η Τουρκία μπορεί να κάνει κάτι άμα δεν της το επιτρέψει η Αμερική; Αφού λες ότι υπάρχει κίνδυνος, σίγουρα εσύ ξέρεις αυτό τον κίνδυνο. Δεν γίνεται να τον πεις και σε εμάς για να είμαστε και εμείς έτοιμοι; Τι μπορεί να κάνει η Τουρκία αν αποκλειστεί; Να πάρουμε μέτρα; Θα βομβαρδίσει την πλατφόρμα που βρίσκεται στη θάλασσα; Θα επιτεθεί στον νότο στην ξηρά; Ποια είναι η ανησυχία σου; Μήπως δεν είναι καθήκον σου να διαφωτίσεις τον λαό ως ένας ηγέτης κόμματος; Διαφώτισέ τον τότε.

Καθώς η Ευρώπη ρίχνεται στις αγκάλες ενός νέου ρατσισμού και φασισμού, ενισχύεται και το ρατσιστικό μέτωπο στην Κύπρο. Το αντιλαμβάνεστε; Μήπως δεν θα ήταν καλύτερα να προβληματιζόσασταν πάνω σε αυτό αντί να κάνετε αντιπολίτευση που το περιεχόμενό της δεν μπορεί να συμπληρωθεί; Γιατί ενισχύονται οι ρατσιστές, τόσο στον βορρά όσο και στον νότο; Γιατί; Επειδή η Αριστερά δεν μπόρεσε να είναι Αριστερά. Η Αριστερά έμοιασε στη Δεξιά. Πήρε τους δρόμους της Δεξιάς. Στον βορρά υπάρχει μια Αριστερά η οποία εναρμονίστηκε με την Τουρκία, δεν βγαίνει εκτός των οδηγιών της, δεν είπε τίποτε για όσα έγιναν εναντίον μας, αλλά ακόμα αποκαλεί τον εαυτό της «Αριστερά». Ο λαός ψυχράνθηκε μαζί τους όταν είδε ότι δεν διαφέρουν από τους δεξιούς. Λιθοβολισμός εφημερίδων. Κυνήγι Κούρδων. Απαγόρευση βιβλίων. Ό,τι υπάρχει στην Τουρκία μεταφέρεται και εδώ σε εμάς. Εμείς βρισκόμαστε στο δικαστήριο εδώ και οκτώ μήνες λόγω μιας γελοιογραφίας του Ερντογάν. Έχασαν προ πολλού την εκτίμηση του λαού εκείνοι που λόγω της δειλίας τους δεν είπαν τίποτε για όλα αυτά. Το ρατσιστικό μέτωπο ενισχύθηκε. Εκείνοι κατέρρευσαν.
Η κατάσταση δεν διαφέρει και σε εσάς κύριε Κυπριανού. Δεν μπορείτε να εμποδίσετε την άνοδο των ρατσιστών. Μίλησα με πάρα πολλούς Ελληνοκύπριους. Μετακινήθηκαν προς τη Δεξιά όλοι όσοι βλέπουν ότι θεωρείτε ότι η Τουρκία έχει δίκαιο σε όλα τα ζητήματα. Η κατάσταση σε εσάς είναι πιο σοβαρή από τη δική μας. Χάσατε τη μισή Κύπρο. Έχετε τουλάχιστον 160 χιλιάδες πρόσφυγες, ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους με τη βία των όπλων. Η Αμμόχωστος βρίσκεται στα χέρια των φιδιών εδώ και 45 χρόνια. Η σημαία στον Πενταδάκτυλο ρίχνει αλάτι στην πληγή καθημερινά. Ακόμα βρίσκονται σαράντα χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Ακόμα λεηλατούνται οι περιουσίες σας στον βορρά. Η Τουρκία λέει όχι σε κάθε είδους λύση χωρίς εγγυήσεις. Και εσείς μπορείτε και πηγαίνετε να αγκαλιάζεστε με τον κατακτητή σας χωρίς να τα κοιτάζετε όλα αυτά. Μπορείτε να αποδέχεστε την Τουρκία ως οπαδό της λύσης και τη δική σας πλευρά ως «την πλευρά που χάλασε το παιχνίδι». Ε, σε αυτή την περίπτωση ενισχύονται ή δεν ενισχύονται οι ρατσιστές;
Όταν χαθεί για τα καλά το μέτρο της αντιπολίτευσης για χάρη της αντιπολίτευσης, δεν κερδίζετε εσείς, κερδίζει η απέναντι πλευρά. Δεν κάνατε εγκαίρως αυτή την αντιπολίτευση. Τότε ήταν ο καιρός που έπρεπε να κάνετε την ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν είπατε τίποτα ακόμα και όταν στοιβάζονταν εδώ παράνομα ελληνικά στρατεύματα μετά το 1963. Αν κάνατε τότε την αντιπολίτευση που κάνετε τώρα εναντίον της δικής σας κυβέρνησης, η Κύπρος μπορεί να μην ζούσε αυτή την τραγωδία. Δεν ωφελεί σε τίποτε άλλο εκτός από την ενίσχυση των ρατσιστών ανάμεσά σας η στάση σας να θεωρείτε πως η Τουρκία έχει δίκαιο και η δική σας πλευρά άδικο σε κάθε ζήτημα, την ώρα που το νησί ακόμα βρίσκεται κάτω από τουρκική κατοχή και δεν έχουν βγει ακόμα από το χώμα τα οστά των αγνοουμένων του 1974.
Θέλω απάντηση στο ερώτημα που υπέβαλα πιο πάνω. Είπατε ότι θα είναι επικίνδυνα αν αποκλείσουμε την Τουρκία από τον ενεργειακό διαμοιρασμό. Τι είναι αυτός ο κίνδυνος; Πες το να μάθουμε.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire