ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 22 mai 2019

Μεταπρατικό κατεστημένο: μονοσταυρία στον Κιζίλγιουρεκ. Σωστή επιλογή Τουρκοκύπριου μόνο ο αντικατοχικός Σενέρ Λεβέντ

Ο Σενέρ και οι απόψεις που διακινεί η Καίτη
  Άριστος Μιχαηλίδης

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το περίεργο email που κυκλοφόρησε από την Καίτη Κληρίδη κι έλεγε ότι θα ψηφίσει ΑΚΕΛ με ένα σταυρό στον Κιζίλγιουρεκ, αλλά τελικά δεν είναι η Καίτη που θα ψηφίσει, είναι μια άλλη κυρία, φίλη της, και η Καίτη της έκανε απλώς το «βαποράκι» και διακινούσε την άποψή της. Η άλλη κυρία δηλώνει «διαχρονική ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ» που απογοητεύτηκε από το κόμμα και από τον Πρόεδρο και ψάχνει να ψηφίσει κάτι άλλο. Λέει, μάλιστα, βαριές κουβέντες, ειδικά για τον Πρόεδρο, που τον κατηγορεί ότι «όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για ΔΔΟ, αλλά φαίνεται ότι έχει αποφασίσει για διχοτόμηση».
 
Άποψή της, αλλά το ερώτημα είναι γιατί μοιράζει την άποψή της στα ΜΜΕ η Καίτη Κληρίδη με τη σημείωση «αξίζει να δημοσιευθεί»; Από ευγένεια; Από αφέλεια; Για να ρίξει το βάρος του επιθέτου της σε αυτή την άποψη; Ας μένουν οι απορίες να προβληματίζουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου, που προσπαθεί να έχει κόμμα «μία απ΄ όλα» για να χωράει και τους παλιούς εθνικόφρονες αλλά και τους καινούργιους νεοκύπριους, τους επιλεγόμενους ακραίους ναιναίκους (από το «ναι, ναι» κι όχι από τον οπλαρχηγό Δημήτριο Νενέκο).

Η επιστολή της άλλης κυρίας, λοιπόν, που διακινούσε η Καίτη Κληρίδη, εξηγεί γιατί από «διαχρονική ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ» θα ψηφίσει ΑΚΕΛ με ένα σταυρό στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και σημειώνει το εξής αποκαλυπτικό: «Θα μπορούσα να ψηφίσω έναν ανεξάρτητο υποψήφιο. Ο Σενέρ Λεβέντ ίσως να είχε την ψήφο μου, ως Τουρκοκύπριος, αλλά δεν υποστηρίζει τη ΔΔΟ, έτσι δεν αποτελεί επιλογή». Από τη μια, η απόφασή της είναι να ψηφίσει Τουρκοκύπριο. Θα έχει τους λόγους της. Αλλά το ενδιαφέρον είναι το ότι δεν είναι επιλογή της ο Σενέρ διότι δεν υποστηρίζει τη ΔΔΟ. Όμως, τι υποστηρίζει ο Σενέρ; Δεν μας λέει η κυρία, διότι δεν την ενδιαφέρει, θέλει να καταλήξει στη στήριξη του Κιζίλγιουρεκ με τη βοήθεια του ονόματος Κληρίδη και ρίχνει έναν αφορισμό για τον Σενέρ, που λίγο πολύ αποκαλύπτει και πώς σκέφτονται οι ομάδες του νεοκυπριακού ναιναικιστάν. Οι οποίοι, από ό,τι φαίνεται, αν γίνει κάποιο θαύμα και τους πουν φεύγει η Τουρκία και μπορείτε να κάνετε ενιαίο κράτος υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτοί θα απαντήσουν: όχι, εμείς θέλουμε τη ΔΔΟ.

Το είχα συζητήσει και προσωπικά με τον Σενέρ Λεβέντ και καταλήξαμε σε πολύ γέλιο με αυτή τη διαπίστωση. Διότι ο Σενέρ είναι καθαρός, το λέει, το γράφει, το είπε και σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο (24/6/2018) όταν εξήγγειλε ότι θα είναι υποψήφιος: «Αν καταλήξουμε σε ομοσπονδιακή λύση, δεν πρόκειται να αντιταχθώ, θα συμβιβαστώ. Όμως εγώ υποστηρίζω μία ενιαία Κύπρο», είπε, για να εξηγήσει: «Πιστεύω σε μια ενωμένη και ενιαία Κύπρο χωρίς σύνορα και στρατούς. Κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι υποστηρικτές της διζωνικής ομοσπονδίας άρχισαν να στρέφονται ενάντια σε όσους επιδιώκουν μια ενιαία Κύπρο κατηγορώντας τους ότι δεν θέλουν λύση. Κατ΄ εμένα, όσοι υποστηρίζουν διζωνική ομοσπονδία δεν πιστεύουν στη συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό και ευνοούν τον διαχωρισμό μας σε ζώνες».
 
Φαντάσου τώρα λογική. Θέλουν να ψηφίσουν Τουρκοκύπριο, αλλά δεν είναι επιλογή τους ο Σενέρ, διότι πιστεύει σε μια πραγματικά ενωμένη και ενιαία Κύπρο. Μάλλον, επιβεβαιώνουν αυτό που λέει, ότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην κοινή συνύπαρξη κι ας αναπτύσσουν χρόνια τώρα τα παραμύθια περί επανένωσης.
 
Μόνο και μόνο που παλεύει ενάντια στην κατοχή ενώ διαμένει στα εδάφη υπό κατοχή και πρέπει να επιβιώνει ανάμεσα στους Γκρίζους Λύκους, μόνο και μόνο που συγκρούεται καθημερινά με τον ίδιο τον Ερντογάν και τους ανθρώπους του, μόνο και μόνο που πάνω στο γραφείο του έχει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδεικνύοντας έτσι την πίστη του στην ενιαία Κύπρο, ο Σενέρ Λεβέντ έχει τον σεβασμό μας. Και είναι σαφέστατα μια επιλογή στην ψηφοφορία της Κυριακής. Όχι για όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν Τουρκοκύπριο υποψήφιο για να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους ή στην Καίτη Κληρίδη ή στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, γιατί αυτοί προφανώς και δεν πιστεύουν στην πραγματική συνύπαρξη ίσων ανθρώπων, ίσων Κυπρίων.
 
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook
5

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire