ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 20 décembre 2021

Μια ελληνίδα στη Χιλή

 

Ιρίνα Καραμάνος: Αυτή είναι η 32χρονη Ελληνίδα σύντροφος του νέου Προέδρου της Χιλής

Ιρίνα Καραμάνος: Αυτή είναι η 32χρονη Ελληνίδα σύντροφος του νέου Προέδρου της Χιλής

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι κόρη του Τζορτζ Καραμάνος που για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο της Χιλής

Δημοσίευση 20/12/2021 | 21:58


Η @Super Kikii απαντά σε E-Daily Διλήμμα
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox PlayerΟ εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής, ο Γκαμπριέλ Μπόριτς, ο οποίος επικράτησε με πρόγραμμα που εξαγγέλλει την κοινωνική και φορολογική μεταμόρφωση της χώρας, υποσχέθηκε στην επινίκια ομιλία του, "περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα", υποσχόμενος ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι "δημοσιονομικά υπεύθυνη".
Δίπλα του, βρίσκεται τα 2,5 τελευταία χρόνια η Ιρίνα Καραμάνος, η 32χρονη κόρη του Τζορτζ Καραμάνος που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο. Σύμφωνα μάλιστα με ΜΜΕ της Χιλής τόσο ο Τζορτζ Καραμάνος όσο και η κόρη του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη του ΜπόριτςΗ Ιρίνα Καραμάνος είναι 32 ετών, έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία.

Είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων, εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος και προεκλογικά δεν έχει κάνει πολλές εμφανίσεις.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε δηλώσει πως καταδικάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ επειδή αποτελεί "κίνδυνο" για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, αναφορικά με τα ζητήματα περί ασφάλειας και τάξης έχει πει χαρακτηριστικά: "Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και διακινητών ναρκωτικών".

Η ίδια εμφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στη σκηνή, όταν συνόδευσε τον Μπόριτς στην πολιτική του ομιλία, αφού κατάφερε να περάσει στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire