ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 septembre 2022

Οι Αμερικανοί πίσω από τη διολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream - Τι αποκαλύπτουν CIA, Ρώσοι και Πολωνοί

Οι Αμερικανοί πίσω από τη διολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream - Τι αποκαλύπτουν CIA, Ρώσοι και Πολωνοί
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η CIA είχε προειδοποιήσει τις γερμανικές αρχές ότι επίκεται δολιοφθορά, εβδομάδες πριν, όπως αποκαλύπτει το Der Spiegel
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα άλλο πεδίο φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί ο πόλεμος της Ουκρανίας, με τους Αμερικανούς να επιλέγουν άλλες μεθόδους προκειμένου να δυναμιτίσουν το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.

Σε μια περίοδο μάλιστα που οι τιμές του φυσικού αερίου έδειχναν σημάδια ήπιας αποκλιμάκωσης και η Ευρώπη έβλεπε ότι οι κυρώσεις της κατά της Ρωσίας ήταν μια αποτυχία, έρχεται η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, τόσο στον 1 όσο και στον 2.
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η CIA είχε προειδοποιήσει τις γερμανικές αρχές ότι επίκεται δολιοφθορά, εβδομάδες πριν, όπως αποκαλύπτει το Der Spiegel.
Με άλλα λόγια οι Αμερικανοί ήξεραν... τι θα συμβεί στους Nord Stream.
Την ίδια ώρα, ένας πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Radek Sikorski, απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δολιοφθορά των δύο αγωγών, του Nord Stream 1 και 2, που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.
«Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ», έγραψε ο Sikorski στο Twitter.
Ο Sikorski ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2005 - 2007 και υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, στο παρελθόν.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire