ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 septembre 2017

Ρωσία - Οι μισοί Ρώσοι αποδίδουν την αδυναμία της οικονομίας στη διαφθορά


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στη διαφθορά και όχι στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας αποδίδουν σχεδόν οι μισοί Ρώσοι την αδυναμία της ρωσικής οικονομίας να σημειώσει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ σημαντική μερίδα της ρωσικής κοινής γνώμης έχει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει βελτίωση στην οικονομία.
Σύμφωνα με τα πορίσματα δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημοσίου Τομέα, μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, ποσοστά των Ρώσων μεγαλύτερα του 43% εκτιμούν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση της οικονομίας και η Ρωσία διολισθαίνει εκ νέου σε ύφεση.
Δεν θεωρούν, πάντως, ότι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι είτε οι οικονομικές κυρώσεις, είτε η φοροδιαφυγή, είτε η έλλειψη καταρτισμένων στελεχών, είτε οι υψηλές κοινωνικές παροχές που προσφέρει το ρωσικό κράτος.
Στην ερώτηση σχετικά με το τι εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας να επιταχυνθεί, ένας στους δύο Ρώσους, αδιακρίτως κοινωνικής τάξης ή επαγγελματικής κατηγορίας, απάντησε «η ατιμωρησία και η διαφθορά». Tο 25,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν σημειώνεται μεταβολή στην οικονομία και το 25,8% διαβλέπει ενδείξεις βελτίωσης. Προκύπτει, επίσης, πως καθοριστικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την αρνητική στάση των Ρώσων απέναντι στην οικονομική πραγματικότητα είναι η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, η αύξηση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών και η εκτεταμένη πρακτική της «μαύρης» εργασίας. Η συντριπτική πλειονότητα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική, και μόνο το 3,5% θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τώρα.


Πηγή: www.kathimerini.gr
Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2017 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire