ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 16 août 2019

Επιγραφή η οποία αναγράφει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, τοποθετήθηκε στο άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν.

Βόρεια Μακεδονία: Επιγραφή στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου που αναγράφει πως είναι Έλληνας

AP Photo/Darko Vojinovic

Βόρεια Μακεδονία: Επιγραφή στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου που αναγράφει πως είναι Έλληνας  

 Επιγραφή η οποία αναγράφει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, τοποθετήθηκε στο άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωτεργάτης της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε: «Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων».
Ο Ν. Κοτζιάς σημειώσει πως «πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού» και «απάντηση σε όσους με έβρισαν».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire