ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 octobre 2019

Κωλοτούμπες Μητσοτάκη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό

Stephanos Constantinides
ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 Όποιος κατουράει στη θάλασσα, την βρίσκει στο αλάτι! Αυτό έπαθε και ο Μητσοτάκης με το μεταναστευτικό-προσφυγικό και όχι μόνο. Εκεί που κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για την πολιτική της και υποσχόταν ότι θα το έλυνε την επομένη των εκλογών με το μαγικό ραβδί του, βρέθηκε απέναντι σε ένα πρόβλημα που ακόμη και η "Καθημερινή", ναυαρχίδα της Δεξιάς, έγραψε, διά καλάμου του Διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά ότι ίσως να μην έχει λύση! :

"Το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα είναι τεράστιο και ίσως να μην έχει λύση. Ενδεχομένως επίσης να ήταν ένα από τα λίγα ζητήματα που πραγματικά υποτιμήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση πριν έλθει στην εξουσία.
Οι αφίξεις από την Τουρκία δεν θα σταματήσουν. Για κάθε ομάδα που θα μεταφέρεται στην ενδοχώρα, θα φτάνει άλλη μία ομάδα στα νησιά. Οι έως τώρα, παρασκηνιακές και μη, διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα δεν καταλήγουν πουθενά. Ή, μάλλον, έχει αρχίσει να γίνεται σαφές ότι ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευθεί αυτό το θέμα διμερώς. Ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Ευρώπη.
Οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Στα νησιά δημιουργείται ένα εκρηκτικό κλίμα. Στην υπόλοιπη χώρα οι αντιδράσεις –και στους κόλπους της Ν.Δ.– κλιμακώνονται για την ίδρυση των χώρων φιλοξενίας".
Αλλά το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ακολουθούν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης με διακοσμητικές μόνο αλλαγές. Π.χ. η εξωτερική πολιτική.
Εκεί που διαφέρουν είναι στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπου η εύνοια πηγαίνει στους έχοντες και κατέχοντες και αφαιρούνται σταδιακά κοινωνικά δικαιώματα από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.
Όσο για το προσφυγικό, η λύση είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πλούσιες χώρες του Βορρά και να μη τα φορτώνουν όλα στις χώρες του Νότου.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire