ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 4 décembre 2020

Η επί του όρους ποδηλασία του Μητσοτάκη!

 

Το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί τώρα τον κ. Μητσοτάκη είναι το Ινσταγκραμ. Και η ποδηλασία στην Πάρνηθα. Εχει πολλούς άλλους τρόπους να πετύχει την αποφόρτισή του.


Ουδείς φαντάζομαι θέλει έναν πρωθυπουργό δέσμιο της κατηφούς ακοινωνησίας. Το ίδιο ισχύει για τους υπουργούς, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους λοιμωξιολόγους, τους εντατικολόγους. Για όσους δεσπόζουν στο γυαλί, άρα και στη ζωή μας, γυάλινη κι αυτή: και εξαρτημένη από την τηλεκαθοδήγηση και εύθραυστη σαν γυαλί. Το ύφος, το βλέμμα, ο τόνος της φωνής τους σημαίνουν περισσότερα από τα λεγόμενά τους. Αν τα συμφραζόμενα υποδηλώνουν βαριά μελαγχολία, ο θεατής θα την ερμηνεύσει σαν κρυμμένο φόβο. Και θα υποθέσει ότι «αυτοί που ξέρουν», ξέρουν κάτι παραπάνω, κάτι άσχημο, που δεν το λένε για να μην τρομάξουμε. Φυσικά, με τέτοιες εικασίες, ο θεατής παραδίδεται στον φόβο και τον μεταδίδει. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει την πολιτική ηγεσία να διάγει με στυλ χαμογελαστής ελαφρότητας, κραυγαλέα αναντίστοιχο στη δεινή πραγματικότητα. Ο,τι κι αν ψηφίζει, θα ερμήνευε μια τέτοια στάση σαν απρέπεια ή ασέβεια. Δεν μπορεί λοιπόν ο νυν πρωθυπουργός να φέρεται όπως ο Γ. Α. Παπανδρέου στον δικό του ηγεμονικό καιρό: χαλαρά, αποστασιοποιημένα, με ποδηλατάδες και βαρκάδες, με συχνές αποδράσεις από τη στενάχωρη αλήθεια, σαν παραγωγός στιγμιοτύπων προς ενίσχυση του προφίλ του. Το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί τώρα τον κ. Μητσοτάκη είναι το Ινσταγκραμ. Και η ποδηλασία στην Πάρνηθα. Εχει πολλούς άλλους τρόπους να πετύχει την αποφόρτισή του.

Το ότι ο πρωθυπουργός ατύχησε ποικιλότροπα με την επί του όρους ποδηλασία το πιστοποιεί η αμήχανη ποικιλία της υπερασπιστικής ρητορικής στην οποία επιδόθηκαν οι της Ν.Δ. Νιώθουν ότι επρόκειτο για αστοχία, μα πώς να το αποδεχτούν. Ετσι, ο κ. Πέτσας αρπάχτηκε από το κούφιο σόφισμα ότι «ο πρωθυπουργός βάλλεται επειδή είναι ανθρώπινος» και συνέχισε συμψηφιστικά, θυμίζοντας το ατυχέστατο κότερο του κ. Τσίπρα· και μόνο ότι επιχείρησε συμψηφισμό, δείχνει ότι αναγνωρίζει το λάθος. Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι όλοι μπορούμε να πάμε για άσκηση στην Πάρνηθα. Ας αποθηκεύσουμε, λοιπόν, τη δήλωσή του στο κινητό μας, για να την παίξουμε αν μας σταματήσουν σε μπλόκο. 

Ο κ. Μπογδάνος το τερμάτισε, όπως πάντα: «Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν βίντεο από τέτοιες συναντήσεις. Και ας αναρωτηθούν όλοι γιατί δύο ώρες μετά τη συνάντηση το βίντεο ήταν στο Documento. Εγώ τους θεωρώ κακόβουλους τους κυρίους που σταμάτησαν τον πρωθυπουργό». Απλώς κακόβουλοι; Αθλιοι κομμουνιστοσυνωμότες. Οπως οι Λαμπράκισσες με τις μαύρες κάλτσες, που ξελόγιαζαν ανώριμους εθνικόφρονες.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 4 Δεκεμβρίου 2020

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire