ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 mai 2013

Κύπρος : Διάλυση, διαπλοκή, διαφθορά


Ο χαβαλές σκοτώνει

 Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
Το ότι ο τέως πρόεδρος πήρε την προεδρική λιμουζίνα και έφυγε, όχι για να την κλέψει, αλλά για να διακινείται μέχρι να παραλάβει το δικό του όχημα που παράγγειλε, δεν είναι ότι χειρότερο μας έλαχε. Ωστόσο δείχνει μια νοοτροπία. Μια νοοτροπία χαβαλέ. Δεν τρέχει τίποτα. Και ξεκινώντας από τα μικρά φτάνεις σιγά σιγά στα μεγάλα. Πρώτα το εκλαμβάνουν οι ίδιοι ότι δεν τρέχει τίποτα. Μια απλή διευκόλυνση. Στο μυαλό και στη συνείδηση τους το δικαιολογούν μάλιστα. Γιατί, εύκολα ίσως, θα μπορούσε να δανειστεί από τα παιδιά του ή από κάποιον φίλο του, ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί μέχρι να παραλάβει το δικό του. Αλλά επικαλείται λόγους ασφαλείας. Δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί με ένα απλό Lada όπως δήλωνε κάποτε ως άνθρωπος του λαού. Όταν αποχώρησε από την προεδρία και βρήκε χρόνο να ρίξει μια ματιά στα facebook και στα blogs, πρόσεξε πόσα του σούρνουν οι πολίτες και πίστεψε προφανώς πως χρειάζεται θωρακισμένο όχημα. (Ίσως και στις 8 του Σεπτέμβρη να μην μπει στο λεωφορείο με τους συγχωριανούς του για να πάνε στην Παναγία των Περβολιών στο Δίκωμο, όπως τους είχε υποσχεθεί).  
Από τα μικρά ως τα μεγάλα, δεν τρέχει τίποτα. Έφτιαξε τη σιαγόνα του ο βοηθός γενικός εισαγγελέας με έξοδα του κράτους; Αν το δικαιούται, το δικαιούται. Απάλλαξε ο γενικός εισαγγελέας τον γιο του από κατηγορίες για οδικά παραπτώματα; Ε, και τι έγινε; Να μην βοηθήσει το παιδί του; Μετέφερε ο συμπέθερος του προέδρου λεφτά στο εξωτερικό λίγες μέρες πριν το κούρεμα; Εισέφερε ένα μικρό μέρος των εκατομμυρίων του στην Εκκλησία και εξιλεώθηκε.

Μοίραζε ο τέως πρόεδρος επιταγές σε διάφορους; Από ταμείο που εισέφεραν ιδιώτες προέρχονταν τα λεφτά. Ρώτησε κανείς γιατί ένας ιδιώτης να εισφέρει 300,000 ή 100,000 σε ένα μυστικό ταμείο αλληλεγγύης την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν μόνο δέκα άτομα στο προεδρικό; Μίλησε κανείς για διαπλοκή; Και με αυτά κι άλλα πολλά που μοιάζουν ανώδυνα και με τη μεγαλύτερη ευκολία τα παρακάμπτουμε, έρχονται τα μεγάλα. Πέφτει ένα αεροπλάνο και σκοτώνονται 120 άτομα, ανατινάζονται τα κοντέινερ στο Μαρί και σκοτώνονται 13 άτομα, καταστρέφεται η οικονομία με ανυπολόγιστα ακόμα θύματα και ζημιές. Γιατί, όπως και τα μικρά, έτσι και τα μεγάλα με τον ίδιο χαβαλέ αντιμετωπίζονται.
 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire