ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 26 août 2017

Φαγοπότι με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες στην Κύπρο! Διαπλοκή και διαφθορά!

  
Άριστος Μιχαηλίδης
΅



Αφού μας δουλεύουν και το ανεχόμαστε και αναπαράγουμε, πολίτες και δημοσιογράφοι, την πολιτική ασυναρτησία που μας πλασάρουν, φαίνεται ότι μας αξίζει. Διότι, περί πολιτικής ασυναρτησίας πρόκειται (με την έννοια του Μπαμπινιώτη, κυριολεκτικά: η έλλειψη λογικού ειρμού, ακολουθίας) να επαναλαμβάνουν για δεκαετίες τα περί λεηλασίας τουρκοκυπριακών περιουσιών, οι άνθρωποι που όφειλαν να ελέγξουν και να δράσουν, να πάρουν μέτρα, αντί να μιλούν. Λες και είναι κάποιοι εξωγήινοι που θα έπρεπε να έρθουν να βάλουν τάξη. Να ακούς, ας πούμε, πρώην υπουργούς Εσωτερικών, διαχειριστές των περιουσιών, να σου λένε ότι κάποιοι είχαν γερές πλάτες και εκμεταλλεύτηκαν τις περιουσίες, τα ίδια να σου λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νυν κυβερνώντος κόμματος, τα ίδια και όλα τα κόμματα, που κυβέρνησαν κατά καιρούς και διαχειρίστηκαν το ζήτημα, και να μην υπάρχει ένας να απολογηθεί, που τα έκαναν τόσο θάλασσα και άφησαν το σκάνδαλο να γιγαντώνεται τόσα χρόνια. Να το θυμούνται όποτε τους καπνίσει (ή όποτε καπνίσει του Πάφιου Φαίδωνος, που διεκδικεί πλέον με αξιώσεις τίτλο σπουρτόλοου) κι εμείς, πολίτες και δημοσιογράφοι, να κάνουμε πως τα ακούμε για πρώτη φορά και μένουμε με ανοικτό το στόμα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές γράψαμε γι΄ αυτό το ζήτημα. Αμέτρητες, με συγκεκριμένα στοιχεία πολλές φορές. Δεν θυμάμαι πόσες φορές απασχόλησε επιτροπές της Βουλής. Επίσης αμέτρητες. Αλλά, μόνο για να γίνεται ντόρος, να κάνουν διάφοροι πολιτικάντηδες τις δηλώσεις τους για το απαράδεκτο του πράγματος, αλλά μετά πάλι στα συρτάρια.

Ομοίως και σήμερα. Όπου για να αντιληφθούμε την πολιτική ασυναρτησία, που λέγαμε, αρκεί να ακούσουμε τη δήλωση του Νίκου Τορναρίτη, που εκ μέρους του κυβερνώντος ΔΗΣΥ (Αβέρωφ, επιτέλους ολίγη σοβαρότητα), άρπαξε την πάσα του επίσης Συναγερμικού δημάρχου εκ Πάφου και βολικά προεκλογικά πάνε να πλήξουν τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, διότι λέει, ο (πρόσφυγας και δικαιούχος) πατέρας του και η αδελφή του κατέχουν τ/κ περιουσία. Και εκτός αυτού, να και μια άλλη εξυπνάδα επί τη ευκαιρία, κι ας μην έχει σχέση με τη λεηλασία: Το κράτος και η Εκκλησία, λέει, να παραχωρήσουν γη στους πολίτες που έχασαν περιουσία το 1974. Είμαστε ως γνωστό στο 2017, αλλά αυτές οι ανέξοδες μαγκιές μπορούν να επαναλαμβάνονται φαίνεται για πολλές δεκαετίες, σαν παραμύθι χωρίς τέλος. Ή, σαν τα σίριαλ του FOX, που σταματούν για λίγο και μετά αρχίζει νέος κύκλος, που καθηλώνει. Και κάθε φορά αυτοί που κυβερνούν θεωρούν ότι είναι άλλοι που τα έκαναν, άλλοι που είχαν τις πλάτες, όχι οι δικοί τους. Αλλά, ας δούμε κάτι απλό, έτσι για να μιλάμε με μερικούς αριθμούς: Μέχρι το 2016, στο Ταμείο Διαχείρισης τ/κ περιουσιών οφείλονταν €7.300.214 από τις παραχωρήσεις τ/κ περιουσιών. Αν δεν μπόρεσε καμιά κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις παρανομίες, γιατί δεν μπόρεσε ούτε καν να εισπράξει τα οφειλόμενα; Γιατί δεν έστειλαν την Αστυνομία να εισπράξει; Γιατί δεν πήραν στο δικαστήριο όσους χρωστούν; Αφήνουν το ζήτημα να υπνώττει για να το ξυπνούν κατά καιρούς (όπως το FOX, είπαμε) και να το χρησιμοποιούν με κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και όχι, βεβαίως, για το δημόσιο συμφέρον. Όπως τώρα, που έδωσε λέει ο Φαίδωνος εφτά περιπτώσεις. Μα, εφτά περιπτώσεις στις εκατοντάδες; Και τι περιπτώσεις! Όταν μπλέκεις σε αυτές τον πατέρα του Σταύρου Μαλά ή τον ζωγράφο Ανδρέα Χαραλαμπίδη, που «είναι θέσμιος ενοικιαστής τ/κ υποστατικού από το 1972» και πληρώνει στον διαχειριστή €1.500 τον μήνα ενοίκιο, τότε τα κίνητρα σου είναι ύποπτα.
Εκτοπισθέντες χρησιμοποιούν σήμερα 4.245 τ/κ κατοικίες και μη εκτοπισθέντες 492. Σε εκτοπισθέντες παραχωρήθηκαν 2.205 τ/κ υποστατικά και 626 σε μη εκτοπισθέντες. Σε εκτοπισθέντες παραχωρήθηκαν 8.695 γεωργικοί κλήροι και σε μη εκτοπισθέντες 199. Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα, ο έλεγχος εύκολος, δεν μιλάμε δα και για εκατομμύρια εκτάσεις ή σπίτια σε μια αχανή χώρα. Ακόμα και τα ονόματα όσων υπέγραφαν τις παραχωρήσεις με τις γερές πλάτες υπάρχουν στους φακέλους. Γιατί επιτρέπουμε να μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια οι ανεύθυνοι;
  Άριστος Μιχαηλίδης   

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire