ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 2 février 2018

Οικονομία - Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπίνι χαρακτήρισε το bitcoin ως τη... «μητέρα όλων των φουσκών»!


Μύδρους εξαπέλυσε ο Νουριέλ Ρουμπινί κατά του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα ως τη «μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Ο αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κέρδισε τη διασημότητα και το προσωνύμιο «δρ. Καταστροφή» επειδή είναι ένας εκ των ελαχίστων επιστημόνων που προέβλεψαν το σκάσιμο της φούσκας της αμερικανικής αγοράς ακινήτων το 2007-2008 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ακολούθησε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο γεννημένος το 1958 στην Κωνσταντινούπολη από γονείς Ιρανούς εβραίους οικονομολόγος χαρακτήρισε επίσης το bitcoin ως τη... «μητέρα όλων των φουσκών»«Και δεν είναι μόνο το bitcoin: υπάρχουν περισσότερα από 1.300 κρυπτονομίσματα ή δημόσιες προσφορές ψηφιακών νομισμάτων και τα περισσότερα από αυτά είναι ακόμα χειρότερα από το bitcoin», πρόσθεσε ο Ρουμπινί.

Ο διάσημος οικονομολόγος καταφέρθηκε και κατά της τεχνολογίας blockchain, η οποία «επιτρέπει τις συναλλαγές αξιών δίχως πανίσχυρους διαμεσολαβητές», σύμφωνα με τη θεωρία. «Το blockchain ανακαλύφθηκε πριν από 10 χρόνια και η μόνη εφαρμογή του είναι στα κρυπτονομίσματα, σε κάτι δηλαδή που συνιστά απάτη», είπε ο Ρουμπινί.

Σημειωτέον ότι το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δημιουργήθηκαν το 2008 μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης ως εναλλακτική νομισματική μονάδα. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ρουμπινί, που διευθύνει και την ερευνητική ομά χαρακτήρισε επίσης το bitcoin ως μια «περιβαλλοντική καταστροφή» και εξήγησε ότι το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα έχει πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος.

Εν τω μεταξύ, νέα πτώση σημείωσε την Παρασκευή το bitcoin, υποχωρώντας κάτω από τα 8.000 δολάρια. Οι απώλειες του κρυπτονομίσματος από τις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η ισοτιμία του είχε φθάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 19.511 δολαρίων, αγγίζουν το 60%.



Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 02/02/2018

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire