ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 5 avril 2018

Ελλάδα - Σε αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη


Μετά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. H εταιρεία διευκρινίζει πάντως ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα, αφού θα συνεχίσει λειτουργεί η υπηρεσία uberTAXI.


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η αναστολή της uberX θα ισχύσει έως ότου βρεθεί λύση. «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο» αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες της.
«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων» καταλήγει η ανακοίνωση.
«Η Uber, η οποία παρέχει αδειοδοτημένη υπηρεσία στην ελληνική πρωτεύουσα, έχει αντιμετωπίσει την αντίθεση οδηγών ταξί που την κατηγορούν ότι παίρνει τις δουλειές τους», μεταδίδει το Reuters.
Σημειώνεται ότι η Uber λειτουργεί σε 65 χώρες και περισσότερες από 600 πόλεις ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας έχει παρουσία από το 2015. Η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή.
«Ξεκινήσαμε το 2009 με στόχο να λύσουμε ένα απλό πρόβλημα - πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μετακίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού; Μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια και πέντε δισεκατομμύρια μεταφορές ατόμων, αντιμετωπίζουμε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης στις πόλεις μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Uber.
Εάν δεν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που βάζει περιορισμούς στις πλατφόρμες τύπου Uber, οι οδηγοί θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και θα κάνουν την Αθήνα Κούγκι, είχε πει πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί προσκόμματα στη λειτουργία των ηλεκτρονικών εταιρειών μεταφορών με βασικό όχημα την αύξηση της γραφειοκρατίας, μεταξύ άλλων, προβλέποντας τη συχνή ανανέωση των συμβάσεων με τους συνεργάτες οδηγούς.Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 05/04/2018

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire