Οι «μεταρρυθμιστές» του Προεδρικού, oι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές της Πινδάρου είναι κομμάτι ενός πολιτικού συστήματος που ενώ παραπαίει, επιμένει στο παλιό κομματικό ριάλιτι, που αποπνέει μούχλα και παραπέμπει στις παλιές καλές μέρες της δεξιάς. Τότε που τα καπετανάτα μοίραζαν τη λεία της εξουσίας. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται και δεν μπορούν να ανατρέψουν νοοτροπίες και πρακτικές δεκαετιών. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για αξιοκρατία, μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό, καλό θα ήταν να κρατούν και ομπρέλες.

Τα… επιχειρήματα πως αυτά έκαναν και οι προηγούμενοι αποτελούν τη δικαιολογία για διαιώνιση των πρακτικών αυτών. Ακόμη και να φταίει… ο Μακάριος (όπως πάντα και για όλα!!!!), το 2017 την ευθύνη πρέπει επιτέλους να την αναλάβουν αυτοί που αποφασίζουν.

Οι πρόσφατοι διορισμοί, όπως και οι προηγούμενοι, που παραπέμπουν σε εξόφληση παλιών γραμματίων, δείχνουν πως η νοοτροπία του κουμπαράτου, της μικρής κομματικής ελίτ, είναι το οξυγόνο του πολιτικού συστήματος. Μιας παρέας που συντηρείται μέσα από τέτοιες συναλλαγές. Γι' αυτό και αρνείται να απαλλαγεί από τις διαχρονικές παθογένειες και τις πελατειακές σχέσεις.

ΣΗΜ: Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως με φορολογίες που θα επιβληθούν, στον Λεμεσιανό, στον Σκαλιώτη, στον Παφίτη, στους Λευκωσιάτες που κέρδισαν σε υπεραξίες γης, θα αποζημιωθούν οι πρόσφυγες. Αυτή, είναι η συνταγή του, όπως ανέφερε, για την ίση κατανομή βαρών χωρίς συμφωνία στο Κυπριακό (συνέντευξη στον «Πολίτη»). Σαράντα δύο χρόνια μετά επανέρχεται ο μπαμπούλας των διλημμάτων ενόψει δημοψηφισμάτων. Θα ήταν, βέβαια, καλό να αρχίσει ο ΥΠΕΣ από κάποιες άλλες κατηγορίες πολιτών. Από αυτούς που έφεραν τους Τούρκους και δημιούργησαν τους πρόσφυγες και στη συνέχεια πλούτισαν. Όχι από οικοπεδάκια αλλά από μπίζνες.