ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 17 octobre 2016

Γκρεμίζουν το σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία

To κτίριο παραμένει κλειστό από το 2011  
To κτίριο παραμένει κλειστό από το 2011 
AP Photo / Kerstin Joensson, File




Θα κατεδαφιστεί τελικά το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1889 ο Αδόλφος Χίτλερ στην πόλη Braunau am Inn, ώστε να μην γίνει «τόπος προσκυνήματος» των νεοναζί, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Το μέλλον του πρώην ξενώνα έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια αντικείμενο διαμάχης στην Αυστρία, αφού κάποιοι ήταν υπέρ της κατεδάφισής του και άλλοι ήθελαν να αλλάξει ο τρόπος της χρήσης του.

Το ζήτημα περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο μετά την άρνηση της ιδιοκτήτριας να το πουλήσει, αλλά η Βουλή της χώρας αναμένεται να ψηφίσει νόμο, που θα επιτρέπει την κατάσχεση του σπιτιού.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι απαραίτητο να αλλάξει ριζικά σε αρχιτεκτονική, προκείμενου να μην έχει καμία συμβολική ή ουσιαστική σχέση με τον Χίτλερ. Ο ίδιος δήλωσε ακόμη το εξής:
Το σπίτι του Χίτλερ θα κατεδαφιστεί. Τα θεμέλια μπορεί να παραμείνουν, αλλά ένα νέο κτίριο θα ανεγερθεί. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί είτε από ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή από τις τοπικές αρχές.
Ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου ανέφερε πως η αλλαγή στο κτίριο σημαίνει ουσιαστικά πως θα υπάρξει αντικατάστασή του από άλλο κτίσμα.



Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 17/10/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire