ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 19 novembre 2016

Ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισε να μην παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη
Ο Μπομπ Ντύλαν δεν πρόκειται να παρευρεθεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας.
Σύμφωνα με αυτήν, ο βραβευμένος τραγουδοποιός, με επιστολή του, έκανε γνωστό ότι, «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην τελετή. Παρόλα αυτά, στην επιστολή του υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να ήταν σε θέση να πάρει μέρος.

Στην ανακοίνωση της Ακαδημίας σημειώνεται ότι είναι μεν «ασυνήθιστο, όχι όμως και μοναδικό να αποφασίσει κάποιος βραβευθείς να μην παραλάβει προσωπικά το βραβείο. Ανάμεσα σε αυτούς που αποδέχτηκαν το βραβείο, χωρίς όμως να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής του, είναι η Ντόρις Λέσινγκ, ο Χάρολντ Πίντερ και η Ελφρίντε Γέλινεκ. »Παρόλα αυτά, το βραβείο τους ανήκει, όπως ανήκει και στον Μπομπ Ντύλαν" σημειώνει η Ακαδημία τονίζοντας ότι η η μόνη υποχρέωση των βραβευθέντων είναι να δώσουν την καθιερωμένη διάλεξη μέσα σε διάστημα έξι μηνών, κάτι που δεν είναι απαραίτητο να γίνει στη Στοκχόλμη.
Με την απόφασή του αυτή ο Μπομπ Ντύλαν συνεχίζει να τροφοδοτεί την κριτική που ξεσήκωσε η αντισυμβατική απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας, την οποία επέτεινε η στάση που τήρησε έκτοτε ο καλλιτέχνης, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημόσια δήλωση σχετικά, αφού ακόμη και τη δήλωση αποδοχής του βραβείου την έκανε προφορικά, με ένα τηλεφώνημα στη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας.Πηγή: www.avgi.gr
Δημοσιεύτηκε στις 17/11/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire