ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 21 novembre 2023

Καταστροφή στη Γάζα

 

Μωρό Παλαιστίνη
Υγειονομικό προσωπικό φροντίζει παιδί που τραυματίστηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας. | AP Photo/Ali Mahmoud

ΠΟΥ: Εικόνες καταστροφής στα νοσοκομεία της Γάζας - Εκτός λειτουργίας τα πιο πολλά

Εφιάλτης χωρίς τέλος για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτός από τις βόμβες, την πείνα, τις ασθένειες και τον εκτοπισμό από τα σπίτια τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν και την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία. 

Συνεχή χτυπήματα

Η παραπάνω αναφορά έγινε λίγες ώρες αφότου μια οβίδα έπληξε τον δεύτερο όροφο νοσοκομείου στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς και έναν ιατρό, που κατηγόρησαν το Ισραήλ για το χτύπημα. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο.

Επίσης, σφοδρές μάχες ξέσπασαν γύρω από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, στο οποίο φιλοξενούνται χιλιάδες ασθενείς και εκτοπισμένοι για εβδομάδες.

Οι μάχες ήρθαν μια ημέρα αφότου ο ΠΟΥ απομάκρυνε 31 πρόωρα μωρά από το Νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, το μεγαλύτερο της επικράτειας. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν περισσότεροι από 250 βαριά ασθενείς ή τραυματίες που εγκλωβίστηκαν εκεί, λίγες μέρες μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους και νοσοκομεία ως ασπίδες, ενώ οι επικριτές του (μεταξύ των οποίων και διεθνείς οργανισμοί) υπογραμμίζουν ότι οι ανελέητοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ισοδυναμούν με συλλογική τιμωρία των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της περιοχής, που ξεκίνησαν μετά το χτύπημα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

► Διεθνείς οργανισμοί μιλούν ξεκάθαρα για δολοφονίες αμάχων και εγκλήματα πολέμου:

→ Τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες. Περίπου 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, εκ των οποίων 4.400 είναι γυναίκες και παιδιά.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire