Θανάσης Φωτίου
Ε όχι και
«ποιος είναι ρε παιδιά ο Λιοτατής;», Άντρο μου. Σε τόσους γάμους θα πήγες στη
Δερύνεια, δεν λέει να μην ξέρεις ποιος είναι ο Λιοτατής. Και αντί να φωνασκείς
εναντίον των ερευνών και να απειλείς ότι θα σύρεις στα δικαστήρια όποιον…
λασπολογεί το κόμμα σου (μεταξύ μας, πολύ δημοκρατικό σε βρίσκω) δεν θα ήταν
σοφότερο να βγεις και να πεις «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και «εμείς
θέλουμε να γίνει έρευνα, να λάμψει η αλήθεια». Έτσι, για τους τύπους έστω…
Στο κάτω - κάτω, πόσες αλήθειες είδες να λάμπουν σ’ αυτό τον τόπο;
Στο κάτω - κάτω, πόσες αλήθειες είδες να λάμπουν σ’ αυτό τον τόπο;
Εδώ ο άλλος δεν ήξερε κατά πού πέφτει το Μαρί, εσένα θα σε στήσουμε στον τοίχο επειδή δεν ξέρεις τον Λιοτατή τον ζαχαροπλάστη; Ντροπής πράγματα.
Όπως είπε και ο µακαρίτης ο Γιαννόπουλος «Σιγά μην πέσει η κυβέρνηση για ένα κωλόσπιτο». Πόσο μάλλον «το κόμμα τζιαι τα μμάδκια σας» για μια κούτα λουκούμια. Έστω πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Οι Κυπριακές Αερογραµµές, λέει, αναδιαρθρώνονται ακόμα μια φορά. Τα τελευταία χρόνια πιο πολλές αναδιαρθρώσεις κάνουν παρά πτήσεις…
Έξω από το νοσοκοµείο, διαµαρτυρόµενη υπέρ του Κώστα Παπακώστα θεάθηκε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Για ποιο ακριβώς πράγμα διαμαρτυρόταν, άραγε; Επειδή την πλήρωσε μόνο αυτός για το Μαρί και όχι κάποιος άλλος; Επειδή δεν έφταιγε ούτε αυτός; Ή μήπως όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη;
Mια φορά, ο δικηγόρος του Κώστα Παπακώστα είπε πως ο κατηγορούμενος «δεν είχε την ελευθερία των κινήσεων για να διαχειριστεί το θέμα και να εξαχθεί η πυρίτιδα ή να καταστραφεί. Την απόφαση αυτή την απέκλειε η ίδια η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας που επέμενε να παραμείνει το φορτίο στην Κύπρο για τους λόγους που αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο». Συμφωνεί ή διαφωνεί η κυρία Χαραλαμπίδου;
Η Ειρήνη, πάντως, ήταν έξω και από τη Βουλή, αν θυμάμαι καλά, διαμαρτυρόμενη για το πρώτο κούρεμα. Μαζί με τον Χαννίδη. Και με τον Κουλία. Που φωνασκούσε ότι «Ουδείς δεν πρέπει να δεχθεί να βάλει το κράτος το χέρι στην τσέπη των πολιτών υπό μορφή κλεπταποδόχου!» Και ο οποίος Κουλίας βγήκε προχθές, 4 μήνες μετά, να μας πει πως το πιο σωστό θα ήταν… «να επιτάξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ορισμένο ποσοστό των χρημάτων του κάθε καταθέτη, ίσως 5% ή 10% γιατί κινδυνεύει ο τόπος μας και όταν μπορέσει το κράτος να τα επιστρέψει με νόμιμο τόκο».
Θυµίζω απλά πως το πρώτο κούρεµα που ήθελε το Eurogroup να μας επιβάλει, το «επαίσχυντο και απαράδεκτο» κατά τον Κουλία πάντα, προέβλεπε 6,75% έως 9,9%...
Στερνή µου γνώση να σε είχα πρώτα ή απλά «ο Γρηγόρης εγρηγόρει κι ο Μελέτης εμελέτα κι ο Γρηγόρης την επήρε του Μελέτη τη γυναίκα»;
Τι σου είναι, όµως, τελικά αυτές οι τράπεζες ε; Για χίλια ευρώ δάνειο ζητούσαν δύο εγγυητές και το σώβρακό σου. Για μερικά εκατομμύρια, αρκούσε απλά το όνομά σου. Πολύ… χριστιανική η στάση τους προς μερικούς μερικούς. «Αιτείτε, και δοθήσεται»!
Στα 3.4 εκατοµµύρια το ταµείο προνοίας του Ανδρέα Ηλιάδη και η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να το δοθούν μόνο 2,3 (εκατομμύρια πάντα) τα οποία δεν του κατέβαλαν ακόμα. Σε περίπτωση που δεν έχει να φάει, κοινωνικά παντοπωλεία διαθέτουν πλέον όλες οι πόλεις. Στις Κυκλάδες, πάλι, δεν ξέρω αν έχει…
Προς το παρόν, από την αρχή του χρόνου µέχρι σήµερα, 220 άτομα έχουν φυλακιστεί επειδή αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα χρέη τους, ενώ καθημερινά 50 πολίτες καταθέτουν αίτηση στην Εισαγγελία ζητώντας να αποτρέψει την φυλάκισή τους.
Μάλλον δεν θα πρόκειται ούτε για τραπεζίτες αλλά ούτε και για ντιβέλοπερ.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 29/07/2013
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire