ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 26 avril 2014

Διαδίκτυο - Η μέση ταχύτητα των ιντερνετικών συνδέσεων στην Ελλάδα είναι 4,9 Mbps, ένα νούμερο που την κατατάσσει στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 25 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου»







Κώστας ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Με βάση την τελευταία μελέτη «State of the Internet Report» της εταιρείας Akamai, η χώρα μας έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, όσον αφορά τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο ίντερνετ.

Έτσι, η μόνη χώρα με χειρότερη επίδοση είναι η Τουρκία, όπου η μέση ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 4,3 Mbps.
Παράλληλα, ένα ελάχιστο ποσοστό συνδέσεων στη χώρα μας (3,6%) ξεπερνούν τα 10 Mbps, με την πλειονότητά τους (51%) να κινούνται ανάμεσα στα 4 και 10 Mbps. Σύμφωνα με τη μελέτη, η μέγιστη ταχύτητα στην Ελλάδα είναι 24,7 Mbps, η οποία είναι η μικρότερη ανάμεσα στις 25 ευρωπαϊκές χώρες.
Η αμερικανική Akamai είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών υποδομής ηλεκτρονικού εμπορίου και λογισμικού, με περισσότερους από 13.500 σέρβερ σε 1.000 και πλέον δίκτυα σε 66 χώρες. Η έκθεση της δεν καλύπτει μόνο την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά όλα τα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, δίνοντας επομένως μια εικόνα για την «κατάσταση του ίντερνετ» σχεδόν για όλο τον πλανήτη.
Τα κράτη που καταλαμβάνουν την πρώτη τριάδα στη μελέτη είναι η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ολλανδία, με μέσες ταχύτητες 21,9, 12,8 και 12,4 Mbps αντίστοιχα. Σε παγκόσμια κλίμακα, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο ίντερνετ είναι 3,8 Mbps, αυξημένη κατά 27% μέσα σε μια χρονιά.
Ωστόσο, παρόλο που οι επιδόσεις βελτιώνονται γενικά σε όλο τον πλανήτη, η εταιρεία διαπιστώνει πως οι μέσες ταχύτητες στις μισές χώρες της πρώτης δεκάδας μειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο.



Πηγή: www.kathimerini.gr
Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire