ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 15 avril 2014

Κύπρος : Ιδού πως ο Βγενόπουλος λάδωνε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ 2 εκ. από τη Focus
Τα στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες των ανακριτών


Στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη εταιρεία FOCUS MARITIME CORPORATION του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου.
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Κι όμως...
δεν είναι
ποινικό
αδίκημα

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ
Τι έλεγαν
Αναστασιάδης
και Άντρος
για τις φήμες
 
Ο «Π» αποκαλύπτει σήμερα τη διαδρομή του χρήματος που κατέληξε στα δύο κομματικά ταμεία την περίοδο 2007-2008. Το ΑΚΕΛ φαίνεται να πήρε τη μερίδα το λέοντος με συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο έφθασε εμμέσως στο κόμμα.


Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση ύψους 1 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Λευκωσία μία υπεράκτια εταιρεία με το όνομα ABENDALE MANAGEMENT CORPORATION και το υπόλοιπο μισό περίπου εκατομμύριο στο λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners. Ο ΔΗΣΥ έλαβε απ’ ευθείας το ποσό του 0,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εμβάσματα των 50 χιλιάδων.
Άδειασμα βουλευτών από τον γεν. εισαγγελέα
Κατά των βουλευτών οι οποίοι κατηγόρησαν τη Νομική Υπηρεσία για κωλυσιεργία στη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν την οικονομική κρίση, ξεσπάθωσε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Με μια σαφώς αυστηρή δήλωση, ο κ. Κληρίδης υποδεικνύει ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια κάποιων να συμπαρασύρουν τη Νομική Υπηρεσία στην απαξίωση που αισθάνεται ο πολίτης για άλλους θεσμούς. Κάνει δε λόγο για άγνοια εκείνων που πιστεύουν ότι με μια δέσμη εγγράφων μπορούν να οδηγηθούν οι μεγάλες υποθέσεις της οικονομίας στο δικαστήριο.

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.
 



Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
16/04/2014 - 06:28

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire