ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 26 avril 2014

Πλαστική χειρουργική - Βρετανία - Εθισμένοι με τις πλαστικές επεμβάσεις οι νέοι



Ιωάννα ΝΙΑΩΤΗ

Νωρίτερα, περισσότερες και πιο δραστικές αισθητικές επεμβάσεις ζητούν οι νέοι άνθρωποι στη Βρετανία, με τους πλαστικούς να δηλώνουν «ανήσυχοι» για την τάση, υποστηρίζοντας ότι πλέον αγγίζει τον εθισμό, και ανέβασαν το ποσοστό των χειρουργείων για αισθητικούς λόγους κατά 17% το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Στον πυρήνα της τάσης η Βρετανική Ενωση Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) τοποθετεί τα θέματα αυτοπεποίθησης, που συχνά βασανίζουν τους νέους, και τα πρότυπα που προβάλλονται και προκαλούν «ανάγκη για μεταμόρφωση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BAAPS, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι πλαστικοί χειρουργοί της βρετανικής ένωσης το 2013 πραγματοποίησαν 50.122 αισθητικές επεμβάσεις ενώ το 2012 είχαν πραγματοποιήσει λιγότερες από 42.500. Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
«Θα περίμενε κανείς ότι οι πλαστικές ήταν... προνόμοιο μεγαλύτερων ηλικιών, γιατί θέλουν να σταματήσουν τις φθορές του χρόνου, όμως ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στρέφονται στο νυστέρι, πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν προβλήματα που έχουν με την εικόνα τους», λέει ο πρόεδρος της BAAPS Μάικλ Καντίερ, τονίζοντας πάντως ότι το «χειρουργείο δεν λύνει πάντα και 100% ψυχολογικά θέματα».
Με αφορμή τις ανακοινώσεις της BAAPS, το Newsbeat, της ιστοσελίδας του BBC, διεξήγαγε σχετική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 310 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15-62 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 64 δήλωσαν ότι είχαν υποβληθεί σε πλαστική και ένιωθαν εξαιρετικά χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, ενώ από τους υπόλοιπους 246 τουλάχιστον οι 145 δήλωσαν ότι το σκέφτονται και είναι θετικοί στην ιδέα να επισκεφθούν πλαστικό χειρουργό στο μέλλον. Ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, ενθέματα στήθους και προσώπου είναι ανάμεσα στις επεμβάσεις που «αποφασίζονται» με μεγαλύτερη ευκολία.



Πηγή:  Ελευθεροτυπία με πληροφορίες από BBC/www. baaps.org.uk 
Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire