ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 12 septembre 2016

Κύπρος - Η Ε.Ε. υποστηρίζει για δεύτερη φορά ρατσιστική λύση - Οδηγία ξένων κέντρων η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και η μη ενόχληση της Τουρκίας



  Κωστάκης Αντωνίου


H οδηγία από Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Άγγλους προς τους δύο ηγέτες είναι σαφής: Να μιλούν συνεχώς για πρόοδο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει, να εκπέμπουν αισιοδοξία, να αποφεύγουν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, να μην ενοχλεί η ελληνοκυπριακή πλευρά την Τουρκία, να πυκνώσουν τις επαναπροσεγγιστικές επαφές, ώστε να περάσει μέσα στην κοινή γνώμη και των δύο κοινοτήτων ότι η λύση είναι εγγύς και θα είναι δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική.

Και η οδηγία τηρείται κατά γράμμα, περισσότερο από την ελληνοκυπριακή ηγεσία. Δεν είναι τυχαίο ότι, ακόμη και στις πιο αδιάλλακτες κινήσεις και δηλώσεις από τουρκικής πλευράς, η Κυβέρνηση δεν απαντά και αφήνει να περάσει ανενόχλητη η τουρκική προπαγάνδα.

Εδώ και εβδομάδες η Τουρκία πραγματοποιεί εισβολή στη Συρία προς εκκαθάριση δήθεν των τζιχαντιστών, ενώ ο πραγματικός της στόχος είναι η εκκαθάριση του κουρδικού στοιχείου και των Κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές. Και η Κυπριακή Δημοκρατία, θύμα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, δεν άρθρωσε λόγο καταδίκης. Τηρούσα απαρεγκλίτως τη δυτική οδηγία μη ενόχλησης της Τουρκίας.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες και ενώ από τα κατεχόμενα εισρέουν συνεχώς μετανάστες μέσω του Κάτω Πύργου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε στον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Κώστα Μιχαηλίδη, σύμφωνα με ομολογία του τελευταίου, «να είναι προσεκτικοί, να μην επιρρίπτουν ευθύνες ή να έλθουν σε σύγκρουση με τα τουρκικά στρατεύματα της περιοχής, γιατί το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν πρέπει να δυσκολέψουν τα πράγματα».

Είναι εκπληκτικά αυτά που συμβαίνουν. Τέτοια παραπλάνηση, τέτοια αποενοχοποίηση της Τουρκίας, τέτοια καταθλιπτική ατμόσφαιρα, και τέτοια επίδειξη τουρκολαγνίας πρώτη φορά συναντούμε στο Κυπριακό.

Και ενώ ο αμανές της «τεράστιας ευκαιρίας για λύση», τον οποίο παίζουν εν συγχορδία Τούρκοι, κυπριακή κυβέρνηση, Αμερικανοί, Άγγλοι και Ευρωπαίοι, καλά κρατεί, και ενώ είναι καθαρές και ευδιάκριτες οι παρεμβάσεις των δυτικών, και ο ρυθμός στον οποίο χορεύουν κάποιοι δίνεται από ξένα κέντρα, ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης αποκάλυψε, την Παρασκευή, τι τεκταίνεται στις Βρυξέλλες.
«Οι πληροφορίες μου από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, τεχνοκράτες της Ένωσης, που παρακολουθούν τις συζητήσεις, παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχθούν οτιδήποτε συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και να το προσδιορίσουν στο Κοινοτικό Κεκτημένο, και όχι το αντίθετο».

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τον αρνητικό ρόλο που παίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κυπριακό και δεν μας εκπλήττουν οι πληροφορίες του κ. Παπαδάκη. Έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν τις διαχρονικές ανησυχίες μας, οι οποίες πηγάζουν από τα γεγονότα.
Επανειλημμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως θα αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν οι δύο κοινότητες, και έμπρακτα απέδειξε την προσήλωσή της σε σχέδια που συγκρούονται με τις ευρωπαϊκές αρχές, αποδεχόμενη και πιέζοντας για την αποδοχή του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.
Άλλωστε, η ανοχή που δείχνει έναντι των τουρκικών προκλήσεων (εισβολή Μπαρμπαρός), η μη επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους επί 42 χρόνια και η μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, καταδεικνύει τις φιλοτουρκικές προσεγγίσεις των Ευρωπαίων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης επιδιώκει την ευρωπαϊκή παρουσία στον διάλογο. Διότι γνωρίζει ότι, στην τελική ευθεία, θα εύρει συμπαραστάτη της νέας απαράδεκτης λύσης που θα συμφωνήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θα την επικαλεστεί, στην προσπάθειά του να πείσει τον λαό να την εγκρίνει. «Αφού μας υποδεικνύουν και οι εταίροι να αποδεχθούμε τη λύση και υπόσχονται να βοηθήσουν στην εφαρμογή της, δικαιούμαστε εμείς να πούμε 'όχι';» θα πει στον λαό.

Τίποτε δεν εξελίσσεται στον διακοινοτικό διάλογο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες. Ούτε η Ε.Ε. θα ενδιαφερθεί να δει αν η λύση είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θα προσυπογράψει όσα αποδεχθούν οι δύο πλευρές, θα χαιρετίσει, θα νομίσει πως θα απαλλαγεί από έναν πονοκέφαλο, και θα πιέσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να πει «ναι». Όπως έπραξε το 2004.
Άλλωστε η διζωνική λύση, αυτή καθ' εαυτή, δεν έχει να κάνει τίποτε με την ευρωπαϊκή λύση. Και η Ε.Ε. έχει κάνει παντιέρα μία ρατσιστική λύση, η οποία καταργεί όλες τις πάλαι ποτέ ευρωπαϊκές αρχές και αξίες...



Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 12/09/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire