ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 19 septembre 2016

Ελλάδα - Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στην οικία του Γ.Στουρνάρα


Νόμιζε ο Γιάννης ότι θα τη γλίτωνε;














Βηματοδότης




Ενας παλιός καλός φίλος από αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα μου σχολίασε ως εξής την έρευνα που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στην οικία του κεντρικού τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα (φωτογραφία): «Νόμιζε ο Στουρνάρας ότι προσφέροντας τις καλές του υπηρεσίες θα γλίτωνε από το κυβερνητικό σύστημα που ελέγχει και κινητοποιεί τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και την Οικονομική Αστυνομία όπως και πολλοί άλλοι που είτε διαπραγματεύθηκαν είτε άρχισαν να "δοξάζουν" τους λεβέντες του Μεγάρου Μαξίμου και υπέστησαν τη δολιότητα του συγκεκριμένου ιδεοληπτικού σχήματος;». Αυτά μου είπε ο εν λόγω φίλος και σας τα μεταφέρω ως έχουν.


Ο αιφνιδιασμός του τραπεζίτη

Η παρουσία των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέως στην οικία του κ. Στουρνάρα αιφνιδίασε πρωτίστως τη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου. Ανοιξε την πόρτα και αντίκρισε τον εισαγγελέα, ο οποίος της έδειξε το ένταλμα ερεύνης. Η κυρία Νικολοπούλου πρώτα απ' όλα ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον σύζυγό της, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε σύσκεψη  στην ΤτΕ. Επιστρέφοντας ζήτησε από τον εισαγγελέα την ταυτότητά του (ήταν ο επίκουρος εισαγγελέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιάννης Σέβης) λέγοντάς του ότι χωρίς την επίδειξη ταυτότητας δεν θα επιτρέψει την είσοδο στην οικία της. Αφήστε που, όπως έλεγε, δεν ήταν η οικία της αλλά η έδρα της επιχείρησής της (η οποία όμως βρίσκεται δίπλα στην οικία του ζεύγους Στουρνάρα, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά). Δημιουργήθηκε ένταση, με τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη να αρνείται να επιτρέψει την είσοδο στον εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι της επιδείκνυαν το ένταλμα ερεύνης. Σε κάποια στιγμή ο εισαγγελέας εισήλθε στην οικία, με την κυρία Νικολοπούλου να διαμαρτύρεται για παράνομη έρευνα. Η έρευνα άρχισε με εξέταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Τι λέει για την έρευνα ο Στουρνάρας;

Με τις φράσεις «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» και «καθαρός ουρανός δεν φοβάται» η οικογένεια Στουρνάρα άφησε να διαρρεύσει ότι επί σειρά ετών η κυρία Νικολοπούλου διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Δικαστικές πηγές ωστόσο έλεγαν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο σπίτι της συζύγου του κ. Στουρνάρα έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Η βασίλισσα της μπουχάρας

Το προηγούμενο βράδυ της «εφόδου» της Οικονομικής Αστυνομίας στην οικία Στουρνάρα ο κεντρικός τραπεζίτης είχε μια αναπάντεχη συνάντηση στο «Hilton». Εκεί που πήγαινε να συναντήσει την Ντέλια του ΔΝΤ, να σου και εμφανίζεται μπροστά του η Δέσποινα Μοιραράκη (ή αλλιώς η «βασίλισσα της μπουχάρας»). Και ω του θαύματος, δεν ήταν ο κ. Στουρνάρας που φάνηκε να εκπλήσσεται από την παρουσία της κυρίας Μοιραράκη στο «Hilton», στον δρόμο που οδηγεί προς την τρόικα, αλλά η κυρία Μοιραράκη, η οποία του έκανε την επική ερώτηση: «Πώς απ' εδώ, Γιάννη;». Ο κ. Στουρνάρας πήγε να πει το κλασικό «είδα φως και μπήκα» ή το άλλο που σκεφτόταν εκείνη την ώρα «είδα την πισίνα και είπα να κάνω μια βουτιά», αλλά συγκρατήθηκε, χαιρέτησε και φίλησε τη «βασίλισσα της μπουχάρας» και έσπευσε σχεδόν τρέχοντας στο κάλεσμα της Ντέλιας.

Δεν ρώτησαν την Ντέλια

Μόνο μία εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Και αυτή την έκανε έτσι, χωρίς να υπολογίσει την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου. Η εξαγγελία την οποία έκανε δόξη και τιμή (και την επαναλάμβαναν τα non papers του Μαξίμου ώστε να την εμπεδώσουμε) ήταν το πάγωμα των παλαιών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά. Σίγουρα ήταν πρόταση-παροχή που έδωσε στον Πρωθυπουργό να την πει ο Γ. Κατρούγκαλος. Ελα όμως που δεν πήραν την έγκριση των θεσμών γιατί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας  που συναντήθηκε με την Ντέλια και τους υπολοίπους του κουαρτέτου,  οι εκπρόσωποι των δανειστών «επιφυλάχθηκαν να δουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς». Τώρα, μεταξύ μας, ο κ. Κατρούγκαλος αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει με ανακοίνωσή του τα στοιχεία που έδωσε «εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα» γιατί είναι τα ίδια στοιχεία που έδωσε στον κ. Τσίπρα για να εξαγγείλει το πάγωμα των οφειλών. Τι άλλο να έλεγε;

Αγνόησαν και τους Αζέρους

Στην Αθήνα πληροφορούμαι ότι βρισκόταν αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της SOCAR Rovnag Abdullayev και, παρότι επεδίωξε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον αντ' αυτού κ. Παππά, η ελληνική πλευρά τον αγνόησε. Ο κ. Παππάς, πού να βρει καιρό, έτρεχε στον Καναδά για να ανακαλύψει επενδύσεις για την ανάπτυξη που έρχεται. Γεγονός όμως που μαρτυρεί την αδιαφορία της κυβέρνησης για συνεργασία με τους Αζέρους όσον αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ ενώ η πλευρά των Αζέρων συνεχίζει το ενδιαφέρον της.


Το μαύρισμα της Τασίας

Οταν λιάζεσαι δεν μαυρίζεις. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που έβγαλε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου από το καλοκαίρι που πέρασε. Τη συνάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς που πρόσεξε ότι δεν μαύρισε από τις διακοπές της. Και πώς να μαυρίσει τη στιγμή που, όπως ειπώθηκε, απλώς... λιαζόταν;



Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire