ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 3 septembre 2016

Κύπρος - Μη βιώσιμες οι ορεινές τουριστικές μονάδες

Δήμητρα Λάντου

Πλήρης απογοήτευση διακατέχει τους ξενοδόχους των ορεινών θερέτρων για την πληρότητα που έχουν λόγω της εποχικότητας του τουρισμού, ενώ όλοι οι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι βασίζονται στο Σχέδιο Επιχορηγημένων Αδειών για να γεμίσουν τις μονάδες τους. Σκοπός τού εν λόγω Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής των εργοδοτουμένων και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων.

Τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η εποχικότητα του τουρισμού όσο και η αυξανόμενη φυγή των κατοίκων από τις ορεινές περιοχές της Λεμεσού, εισηγείται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Τρ
oόδους.
Τα αιτήματα των ορεινών θέρετρων προς τον ΚΟΤ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αφενός, στην παροχή κινήτρων στους ξένους οργανωτές ταξιδιών και, αφετέρου, στην παροχή κινήτρων στους λεωφορειούχους ούτως ώστε να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα των ορεινών περιοχών με τις κύριες πόλεις.

Ο πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Ανδρέας Μαντάλας είπε πως μεγάλη κίνηση στα ορεινά θέρετρα υπάχει μεταξύ 12 και 21 Αυγούστου, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν περισσότερη έμφαση και να προωθήσουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό των ορεινών θερέτρων.

«Ο αριθμός των επισκεπτών των τουριστικών ορεινών θερέτρων αποτελεί μόλις το 2% του τουριστικού συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 98% του τουρισμού έχει κάνει κράτηση στα παράλια» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αν το Υπουργείο σταματήσει το εν λόγω σχέδιο θα έρθει το τέλος στα ορεινά θέρετρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαντάλα, «είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, εμείς εδώ στα ορεινά. Δυστυχώς, ούτε και στα τουριστικά πακέτα δεν συμπεριλαμβανόμαστε. Μας έχουν αφήσει απ’ έξω. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι εκτός από τη θάλασσα υπάρχουν και τα βουνά στην Κύπρο» σημείωσε.

Επεσήμανε ότι τα ορεινά τουριστικά θέρετρα Κακοπετριά, Πλάτρες, Αγρός, Πεδουλάς, Καλοπαναγιώτης διαθέτουν 18 ξενοδοχεία.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Μάρτη του 2015, ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής Τροόδους. Στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης ακίνητης περιουσίας στο Τρόοδος, υπήρξε ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, τη διαχείριση κυβερνητικών κατοικιών για εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, αλλά και τη δημιουργία θεματικού πάρκου στο μεταλλείο Αμιάντου.Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 07/08/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire