ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 7 septembre 2016

Γαλλία - Στροφή προς τα δεξιά: δεξιός ή ακροδεξιός ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας;


Φρανσουά Ολάντ  
Nα χάνει από όλους στον πρώτο κιόλας γύρο εμφανίζεται 
ο Φρανσουά Ολάντ 
AP Photo/Thibault CamusΣυντριβή του Φρανσουά Ολάντ σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές αποτυπώνει δημοσκόπηση του TNS Sofres-OnePoint, που διενεργήθηκε το τριήμερο 2-5 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό της «Figaro» και του TV News.
Ο άλλοτε αγαπημένος ηγέτης των σοσιαλιστών, μάλιστα, θα αποκλειόταν από τον πρώτο κιόλας γύρο σύμφωνα με την έρευνα, που τον φέρει να λαμβάνει 11-15% και να παίρνει την τέταρτη ή πέμπτη θέση, συναγωνιζόμενος τον Ζαν-Λικ Μελανσόν της Αριστεράς (10-13%).

Ο Ολάντ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, ενώ τον προηγούμενο μήνα φέρεται να σχολίασε ότι «έχει την επιθυμία να “τρέξει” αλλά δεν θα βάλει το όνομά του μπροστά αν οι ενδείξεις είναι ότι δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανότητα της νίκης».
Πιθανότερο ζευγάρι για τον δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος του δεξιού στρατοπέδου με τη Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου.
Η έρευνα δίνει στην ηγέτιδα της Ακροδεξιάς 29% στον πρώτο γύρο, ποσοστό που τη φέρνει να περνάει πρώτη ή δεύτερη στον επόμενο γύρο, ανάλογα με τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς (σ.σ. τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές στο στρατόπεδο των «Ρεπουμπλικάνων», πιθανόν ανάμεσα τον Νικολά Σαρκοζί και τον Αλέν Ζιπέ).
Στη δημοσκόπηση, πάντως, η υποψηφιότητα Ζιπέ εμφανίζεται ελαφρά ισχυρότερη έναντι εκείνης του Σαρκοζί: 33% έναντι 27%.
Ο Μανουέλ Μακρόν -που εγκατέλειψε και επίσημα τον Ολάντ την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας δρόμο για την πρώτη του απόπειρα στην προεδρία- βρίσκεται μπροστά και από τον Ολάντ και από τους υπόλοιπους υποψηφίους που θα μπορούσαν να αντλήσουν από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς.
0 38χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών λαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 15-20%, ποσοστό που τον φέρνει στην τρίτη θέση.
Θυμίζουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου 2017, με τον δεύτερο γύρο να διεξάγεται στις 7 Μαΐου.Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 07/09/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire