ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 18 septembre 2016

Κύπρος - «Απαράδεκτες οι προσπάθειες επιβολής λύσης με κάθε τίμημα» σύμφωνα με τη Ρωσία


 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις επίμονες, όπως αναφέρει, προσπάθειες από δυτικούς εταίρους για εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών και επιβολή λύσης του Κυπριακού το συντομότερο, με κάθε τίμημα, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των ΜΜΕ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ρωσικού ΥΠΕΞ, η κ. Ζαχάροβα τόνισε ότι η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα.

«Θα κρίνουμε την πρόοδο των συνομιλιών στη βάση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Επαναλαμβάνω, η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται στη βάση πραγματικών αποτελεσμάτων. Μαζί μ’ αυτό, θεωρούμε απαράδεκτες τις επίμονες προσπάθειες ορισμένων δυτικών εταίρων μας για εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών και επιβολή λύσης του Κυπριακού το συντομότερο, με κάθε τίμημα. Αυτό είναι άδικο», είπε η κ. Ζαχάροβα.
Πρόσθεσε ότι «η θνησιμότητα μιας τέτοιας εξωτερικής πίεσης έχει καταδειχθεί από τη θλιβερή τύχη του σχεδίου Ανάν, το οποίο όλοι θυμόμαστε». Το ρωσικό ΥΠΕΞ, είπε επίσης, παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο και επανέλαβε ότι η θέση και εκτίμηση αρχής της Ρωσίας παραμένει αναλλοίωτη. «Υποστηρίζουμε μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί προς όφελος των όλων των κατοίκων του. Είμαστε υπέρ εκείνης της λύσης που θα βρεθεί από τους ίδιους του Κυπρίους», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Χαιρετίζουν τα κόμματα
Τις πιο πάνω δηλώσεις χαιρέτισαν ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, αφού χαιρέτισε τις δηλώσεις, τόνισε αυτές κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «συμφωνούμε απόλυτα με το Ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο προτρέπει σε μια διαδικασία ουσιαστική χωρίς εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα και σύμφωνα με τα πραγματικά αποτελέσματα των συνομιλιών. (…) Μόνο με ισχυρούς συμμάχους και υποστηρικτές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου μπορεί η Κύπρος να επανενωθεί υπό συνθήκες ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας για το σύνολο των πολιτών της», πρόσθεσε.
Τέλος, το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η θέση της Ρωσίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κυρίας Ζαχάροβα, επιβεβαιώνει το όσα έχουμε τονίσει κατά καιρούς».Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 17/09/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire