ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 18 septembre 2015

Ελλάδα - Τα υποβρύχια, οι μίζες, ο Βενιζέλος και ο Μεϊμαράκης...


skaramagoseptebrhs



Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα συνέβαλαν σημαντικά στον οικονομικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Οι αγορές οπλικών συστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύονταν πάντα από την άσκοπη σπατάλη χρήματος, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε τεράστια “αμυντικά κενά”. Πληρώσαμε δις ευρώ και εξοπλισμένοι σωστά δεν είμαστε.
Μεσάζοντες υπουργοί, στρατιωτικοί και γενικά η εγχώρια ολιγαρχία έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει κέρδος εις βάρος της πατρίδας μας, αγοράζοντας πολλές φορές ελλατωματικά οπλικά συστήματα, αφήνοντας ταυτόχρονα »γυμνή» από οποιαδήποτε ομπρέλα προστασίας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι στρατιωτικοί σε θέσεις ευθύνης προτιμούσαν να μην κάνουν τίποτα. Οι »άνθρωποι των εξοπλισμών» επιδόθηκαν σ΄ έναν πόλεμο με στόχο μοναδικό πως θα καταστρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία από την οποία δεν είχαν κέρδος!
Οι μεσάζοντες έκαναν και κάνουν την »βρώμικη» δουλειά. Πρόκειται για »έμπορους όπλων» στην πραγματικότητα οι οποίοι είναι νομότυποι εκπρόσωποι μεγάλων ξένων εταιρειών τις οποίες εκπροσωπούν στην ελληνική αγορά. Αυτοί είναι που μοιράζουν ή σε κάθε περίπτωση εισηγούνται στην προμηθεύτρια εταιρεία τη μίζα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των πελατών τους.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το koutipandoras.gr επανήλθε με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο η αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία τον Φεβρουάριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία με το ερώτημα της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για 4 διατελέσαντες υπουργούς Άμυνας, μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων, για τα οποία παρότι δεν είχαν καν παραδοθεί, αντί να πάρει νομικά μέτρα ως όφειλε σαν υπουργός, έδωσε 105 εκατομμύρια σε Γερμανούς και ΕΝΑΕ.
Η δικογραφία βασίστηκε σε έρευνα του αναθεωρητή Γ (στρατιωτικός εισαγγελέας) Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
Σύμφωνα με τη δικογραφία το 2002, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΝΑΕ και της γερμανικής εταιρίας HDW, που κατασκεύαζε τα υποβρύχια, συμφωνήθηκε ο εκσυγχρονισμός τριών υποβρυχίων. Το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 821.792.170 ευρώ και τη σύμβαση υπέγραψε, ως υπουργός Άμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τα τρία υποβρύχια έπρεπε να παραδοθούν ως το 2012 (το πρώτο Νοέμβριο 2007,το δεύτερο Αύγουστο 2010 και το τρίτο Νοέμβριο 2012).
Περισσότερα εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/149673/o-meimarakis-edose-stoys-germanoys-105-ekatommyria-gia-ypovryhia-poy-den-eihan-kan
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως η δικογραφία για τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών εις βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών Εθνικής Αμυνας για προμήθειες οπλικών συστημάτων, βρίσκεται »θαμμένη» εδώ και έξι μήνες στα συρτάρια της βουλής.
Η επίμαχη δικογραφία (ΑΒΜ ΕΔ 2015/18), βάσει της οποίας η Βουλή καλούνταν να εξετάσει τυχόν αξιόποινες πράξεις των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου αφορά κατά κύριο λόγο εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γερμανία που ζημίωσαν τη χώρα ή υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και τα επιθετικά Apache, τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου «S», την προμήθεια των ΤΠΚ και των «Zubr», την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2000-5 και των συστημάτων αυτοπροστασίας τους, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J και την προμήθεια των διοπτρών νυχτερινής σκόπευσης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.dimokratianews.gr/content/52326/exafanistikan-sti-voyli-tesseris-dikografies-fotia
Η Δικαιοσύνη έκανε και κάνει πολλές ενέργειες για να αποκαλυφθεί το εν λόγω σκάνδαλο. Συγκεκριμένα:
-Στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει με την ένδειξη ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς όλο το φάκελο που περιλαμβάνει το πόρισμα και 12 επιπλέον φακέλους με μαρτυρικές καταθέσεις.
-Στις 30 Ιανουαρίου η κυρία Παπανδρέου, Εισαγγελέας Διαφθοράς επιστρέφει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο συμφωνώντας να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους και το Σύνταγμα διαδικασίες και να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.
-Στις 3 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή και στις 9 Φεβρουαρίου αποστέλλεται και η σχετική εντολή από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Έκτοτε, η τύχη της δικογραφίας, ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα -με καταγγελίες για 4 υπουργούς Εθνικής Άμυνας, τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη – αγνοείται. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/620682/poios-ethapse-oristika-to-skandalo-ton-ypovryxion
Ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διελευκανθεί κάθε σκοτεινή πτυχή από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Φυσικά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όμως τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κάποια κέντρα θέλουν να εμπλέξουν και την πρώην ΠτΒ στην όλη υπόθεση, όμως το όλο εγχείρημα πέφτει στο κενό, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει πως είναι μία »καθαρή΄΄ πολιτικός, η οποία έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τα συμφέροντα.
Δυστυχώς κάποια κόμματα προσπάθησαν μέσω λάσπης να συνδέσουν την πρώην Πρόεδρο με τον Αντώνη Κάντα, παρουσιάζοντάς τον ως νονό της. Αμέσως η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε της εξής απάντηση ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο στο οποίο ήθελαν κάποιοι να την εμπλέξουν.
»Έχω την πολύ μεγάλη τιμή ο νονός μου να είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ο καλύτερος δικηγόρος της Αθήνας, ίσως και της Ελλάδας, ένας άνθρωπος που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο αντιδικτατορικός του αγώνας», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Το πάρτι των μιζών πίσω από τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αποκαλύπτουν όχι μόνο το πολυδαίδαλο σύστημα του μαύρου χρήματος, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από αυτά.
Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι έπαιζαν με τη δημόσια περιουσία, ποιοι πλούτισαν από τις μίζες, ποιοι ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία.
Πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που γνώριζαν και έκαναν τα… στραβά μάτια. Οι ευθύνες να αποδοθούν όσο ψηλά κι αν φτάνουν για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις.



Πηγή: www.ithesis.gr
Δημοσιεύτηκε στις 10/09/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire