ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 26 septembre 2015

Ελλάδα - Η επόμενη μέρα για τη Ν.Δ.

«Κλειστά χαρτιά» στη Ν.Δ. εν αναμονή Μεϊμαράκη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  
Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. περιμένει να δει τι
θα κάνουν οι επίδοξοι διάδοχοί του | EUROKINISSI


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποτελεί το βαρόμετρο για την εκδήλωση των «δελφίνων» της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι στιγμής, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται βέβαιος υποψήφιος, με τους υπόλοιπους μνηστήρες της προεδρίας να αναμένουν τις κινήσεις του κ. Μεϊμαράκη.
Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. περιμένει να δει τι θα κάνουν οι επίδοξοι διάδοχοί του.

Οι συναντήσεις Σαμαρά-Βορίδη και Καραμανλή-Μεϊμαράκη, που ωστόσο διαψεύστηκαν, κάνουν πολλούς βουλευτές να ανησυχούν για νέο κύκλο εντάσεων και εσωστρέφειας, ενώ κρυφή ελπίδα στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. είναι να μη διεξαχθούν εκλογές.
Οι βουλευτές του κόμματος, που βλέπουν με ανησυχία το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μία σύγκρουση των πρώην αρχηγών, εξετάζουν τη δυνατότητα να μην υποβληθούν άλλες υποψηφιότητες - μάλιστα, αναζητούν τρόπο πίεσης προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε να θέσει υποψηφιότητα.
Τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείεται η πρώην υπουργός να διεκδικήσει την προεδρία κόντρα στον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέσει υποψηφιότητα.
Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Όλγα Κεφαλογιάννη. «Τίποτα δεν αποκλείεται», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το μόνο που ξεκαθάρισε ήταν ότι «δεν μπορεί» ο ίδιος και ο Μάκης Βορίδης να είναι αμφότεροι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος.
Την επιθυμία του να βάλει υποψηφιότητα ανακοίνωσε την Παρασκευή και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στον αντίποδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Ο πατέρας στηρίζει τον γιο

Στο πλευρό του Κυριάκου -κι όχι της Ντόρας- φέρεται να στέκεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Πιο συγκεκριμένα, τη στήριξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα έχει η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ο δεύτερος. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι στη λίστα όσων υπογράψουν την υποψηφιότητά μου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι μπορεί να συζητούν τα πάντα μαζί, όμως διαφωνούν στο πώς βλέπουν το μέλλον της Ν.Δ.
Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας πως «σίγουρα η Νέα Δημοκρατία έχασε, αλλά δεν έχασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης». Συμπλήρωσε πως «η Ν.Δ. χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα... αλλά η ιδεολογία και οι αρχές της είναι συγκεκριμένες και δεν αλλάζουν».
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή άνοιξε η λίστα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του αρχηγού της Ν.Δ. Σε επόμενη συνεδρίασή της -με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων- η ΚΕΦΕ, η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire