ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 11 mai 2018

Όλοι δίνουν αναφορές στο Ρωμαίο ανθύπατο....η τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που ο κ. Μητσοτάκης συναντιέται με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα.


Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Πάιατ - Παπανδρέου

Τους υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Πάιατ - Παπανδρέου 
Συναντήσεις με τον αμερικανό πρεσβευτή, Τζέφρυ Πάιατ, και τον Γιώργο Παπανδρέου είχε στο γραφείο του στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τον Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και η πορεία συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές στον αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που ο κ. Μητσοτάκης συναντιέται με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην χώρα μας.


Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου για συναντήσεις, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Παπανδρέου και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, συζητήθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον κ. Παπανδρέου πως την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής τη φέρει αυτονοήτως η κυβέρνηση και του ανέλυσε τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές του κ. Τσίπρα τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει, ως οφείλει, δημοσίως.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα, 11-05-2018

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire