ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 31 mars 2013

Ιταλία: Την Τρίτη πιάνουν δουλειά οι 10 "σοφοί"


Ιταλία: Την Τρίτη πιάνουν δουλειά οι 10  σοφοί
Την Τρίτη πρόκειται να αρχίσουν το έργο τους οι δέκα «σοφοί» που επέλεξε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με στόχο να επεξεργασθούν προγραμματικές προτάσεις για τη σύγκλιση των κομμάτων, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης.


Πρόκειται για βουλευτές του κόμματος του Μπερλουσκόνι, της κεντροαριστεράς, του κεντρώου κινήματος του Μάριο Μόντι, νομικούς, οικονομολόγους και συνταγματολόγους. «Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μπορεί να φανεί χρήσιμο και στον διάδοχό μου», δήλωσε ο Ναπολιτάνο.

Στις 15 Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν οι ψηφοφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Μετά όμως την πρώτη θετική αντίδραση των κομμάτων, άρχισε να διαφαίνεται τώρα σκεπτικισμός.

Παρά το ότι σήμερα η Ιταλία εορτάζει το Πάσχα των Καθολικών, δεν έλειψαν τα σχόλια και οι τοποθετήσεις επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. «Η λύση των δυο επιτροπών σοφών μπορεί και να είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι σε θέση σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το κοινοβούλιο, που αποτελεί τον χώρο όπου λαμβάνονται οι όποιες συγκεκριμένες αποφάσεις», δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ντάριο Φραντσεσκίνι, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Rai Tre, του τρίτου καναλιού της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.


Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 31/03/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire