ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 28 mars 2013

Επιχειρήσεις - Ο «Μαρινόπουλος» ισχυροποιεί την παρουσία του στα Βαλκάνια






Δ. Μανιφαβα
Εκτός Ελλάδος, αλλά εντός Βαλκανίων, φαίνεται ότι θα συνεχισθεί ο «πόλεμος» στο οργανωμένο λιανεμπόριο μεταξύ της ελληνικής Μαρινόπουλος Α.Ε. και της βελγικής Delhaize. Κι αυτό διότι ο ελληνικός όμιλος ενισχύει την παρουσία του στα Βαλκάνια, εξαγοράζοντας στην Αλβανία την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενισχύσει το δίκτυό του στη Βουλγαρία και το αργότερο εντός του 2014 θα εισέλθει και στην αγορά της Σερβίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η Μαρινόπουλος Α.Ε., προχώρησε στην εξαγορά από την Balfin της αλυσίδας Euromax, η οποία αριθμεί 23 καταστήματα που έρχονται να προστεθούν στο ένα κατάστημα που διέθετε ήδη ο όμιλος στη γείτονα, στο εμπορικό κέντρο TEG στα Τίρανα. Πλέον, το δίκτυο του ελληνικού ομίλου στην Αλβανία έχει έκταση 19.521 τ.μ. και από τα 24 καταστήματα, τα 18 βρίσκονται στα Τίρανα, 2 στο Δυρράχιο, 2 στο Φίερι, 1 στο Βλόρε και 1 στο Ελμπασάν. Μετά την προσθήκη της αλυσίδας Euromax ο ετήσιος τζίρος της Μαρινόπουλος στην Αλβανία αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρεία στην τοπική αγορά θα απασχολεί 500 εργαζόμενους. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς η συμφωνία απομένει να εγκριθεί από την αλβανική αρχή ανταγωνισμού.
H αλυσίδα Euromax ιδρύθηκε το 2005 από τον αλβανικό επενδυτικό Balfin. Το 2007 πωλήθηκε στη σερβική Delta Maxi Group, η οποία το 2011 εξαγοράστηκε από την Delhaize, που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της ΑΒ. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2013 η Delhaize αποχώρησε από την Αλβανία και πούλησε τη Euromax στην Balfin. Το αμέσως επόμενο διάστημα η Μαρινόπουλος Α.Ε. θα ανοίξει δύο ακόμη καταστήματα στη Βουλγαρία, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 19, ενώ διαθέτει κι ένα κατάστημα στα Σκόπια, καθώς και 16 στην Κύπρο. Στην Ελλάδα ο όμιλος έχει 800 καταστήματα και μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του υπερμάρκετ στο Μαρούσι (στο εμπορικό κέντρο Avenue).


Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 28/03/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire