ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 29 mars 2013

Libération: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης η μόνη σίγουρη «επένδυση» στην Κύπρο


Liberation: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης η μόνη σίγουρη «επένδυση» στην Κύπρο

Το καλλιτεχνικό εγκώμιο του Αλκίνοου Ιωαννίδη πλέκει η διαδικτυακή έκδοση της γαλλικής Libération, χαρακτηρίζοντας τον κύπριο τραγουδοποιό ως τη μόνη «σίγουρη επένδυση» στην Κύπρο.

«Οταν οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου θα έχουν εκτεθεί και η σαστισμένη ανθρωπότητα θα κοιτάξει με προσοχή τα ερείπια του καπιταλισμού, θα μείνει μόνο η μουσική» γράφει η Liberation στο blog της Trans Eurock Express για την ευρωπαϊκή ροκ μουσική.


 Και συνεχίζει: «Ορισμένοι οικονομολόγοι καλά πληροφορημένοι (μα δεν είναι αυτό ένα οξύμωρο;) σκέφτονται πως η Κύπρος θα μας προσφέρει μια ευχάριστη πρόγευση στο προσεχές μέλλον. Αλλιώς, στην Κύπρο, όταν σκεφτόμαστε μουσική, σκεφτόμαστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του '90 και δεν έπαψε έκτοτε να δείχνει την ίδια δύναμη».

Το blog της Libération αναφέρει ως κορυφαία δουλειά του Αλκίνοου Ιωαννίδη το άλμπουμ «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γαλλική εφημερίδα στρέφει την προσοχή της στο φαινόμενο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τον περασμένο Ιούνιο είχε αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα στον κύπριο τραγουδιστή γράφοντας χαρακτηριστικά «Από τον Μπαχ στους AC/DC».


Πηγή: www.tanea.gr/www.liberation.fr
Δημοσιεύτηκε στις 27/03/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire