ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 28 mars 2013

Ιταλία - Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ο Μπερσάνι

Σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο



EPA/ALESSANDRO DI MEO
O επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας και γραμματέας του 
Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση δήλωσε στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σε συνάντησή των δύο ανδρών στο κυρηνάλειο προεδρικό μέγαρο.

Πλέον, τις διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να διευρευνηθεί αν υφίσταται δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης η οποία να μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ή έστω ανοχής από την ιταλική Βουλή και τη Γερουσία, θα τις αναλάβει ο ίδιος ο κ. Ναπολιτάνο.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο κ. Μπερσάνι σημείωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Ναπολιτάνο για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε στην προσπάθειά του να επιτύχει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης και ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε «να τις διερευνήσει αυτοπροσώπως».

Συνεχίζει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ο Ναπολιτάνο Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι επέστρεψε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης των κ.κ. Ναπολιτάνο και Μπερσάνι, ότι ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς «δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης». Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων του προέδρου της Ιταλίας με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών θα αρχίσει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, και θα ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.

Ανησυχία στις αγορές για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία Νευρικότητα προκαλεί στο χρηματιστήριο του Μιλάνου το διαφαινόμενο αδιέξοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.
Πρώτος θα προσέλθει στο προεδρικό μέγαρο το μεσημέρι εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς συμμαχίας υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ τελευταίος ο εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς στις 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος.


Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/03/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire