ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 31 mars 2013

Ερευνητική Επιτροπή Ατιμωρησίας

  Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Ε ΚΑΘΕ σεβασμό προς το πρόσωπο ενός εκάστου των τριών πρώην δικαστών, Γεωργίου Πική, Παναγιώτη Καλλή και Γιαννάκη Κωνσταντινίδη, οφείλουμε με παρρησία να διατυπώσουμε τη γνώμη ότι: Διέπραξαν μέγα -και ξανά προπατορικό- σφάλμα σε βάρος της δικαιοσύνης, δεχόμενοι να συγκροτήσουν τη διορισμένη από το υπουργικό συμβούλιο Ερευνητική Επιτροπή, για όσα ποινικά, αστικά και πολιτικά εγκλήματα διαπράχθηκαν στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα του τόπου. Τόσο οι ίδιοι, ως εκ της μακρόχρονης δικαστικής τους γνώσης και πείρας, όσο και το σύνολο του λαού, άπαντες γνωρίζουμε ότι:

Ο Ι ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ
Επιτροπές αποτελούν το γνώριμο κόλπο των εκάστοτε κυβερνώντων για να παραλύουν το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Και να παραπλανούν συν τω χρόνω καθησυχαστικά τους κυβερνωμένους. Οι τρεις πρώην δικαστές υπήγαγαν εαυτούς στην εξουσία, στους όρους εντολής και στην τελική κρίση τής Κυβέρνησης, προκειμένου η ίδια να μην επιτρέψει ή και να παρεμποδίσει, για όσο η ίδια θέλει χρόνο, την υπαγωγή των διαπραχθέντων εγκλημάτων στη δικαιοσύνη.


Τ Ο Υ ΕΝΟΧΟΥ
κράτους η Εκτελεστική Εξουσία, διαχρονικά ελέγχουσα και τη Νομοθετική Εξουσία, μέρος αμφότερες και υπάκουα όργανα της πρωταίτιας και πρωτεύθυνης Κομματοκρατίας, για να μην επιτρέπει τη θεσπισμένη άμεση και ταχεία, μόνη επί της ουσίας, απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, δηλαδή την απάντηση του ισχύοντος Ποινικού Δικαίου, διορίζει και συγκροτεί και εντέλλεται Ερευνητικές Επιτροπές. Οι οποίες, όπως κραυγαλέα αποδείχθηκε κατ’ επανάληψιν, οδηγούν στην παράλυση και στον εξευτελισμό του κράτους δικαίου. Στην καταφρόνηση της περί δικαίου αντίληψης του λαού. Και στη διαιώνιση της βεβαιότητας επικράτησης της ανομίας και ατιμωρησίας.

Α Π Ο ΤΗΝ
Ερευνητική Επιτροπή των μ. Λούη Λοΐζου, μ. Ράλλη Γαβριηλίδη και Αντ. Ανδρέου 3ης Σεπτ. 1993, για τα βασανιστήρια στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού κι όσες άλλες διορίστηκαν έκτοτε, ώς την Ερευνητική Επιτροπή Πόλυ Πολυβίου 2011 για τον Όλεθρο στο Μαρί, χιλιάδων σελίδων τόμοι πορισμάτων πετάχτηκαν στα σκουπίδια από την κραταιότερη πάντων Κομματοκρατία και τους εκάστοτε κυβερνώντες της. Με απεχθέστερο -επί του παρόντος- οργιώδες αποκορύφωμα ύβρεως, εκείνο του Προέδρου και του Κόμματος των «πουζιασμένων κκοντέινερς»…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
των αλλεπάλληλων τραγωδιών αυτού του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της μέγιστης τραγωδίας του 1974, είναι συνάμα και η ιστορία παρεμπόδισης της έγκαιρης και αποτελεσματικής λειτουργίας της δικαιοσύνης. Είναι η ιστορία τής ελέω των εκάστοτε κυβερνώντων επικράτησης της ατιμωρησίας, προς εξυπηρέτηση και προς δόξαν της Κομματοκρατίας. Δυστυχώς, οι τρεις αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας πρώην δικαστές προσέθεσαν τα ονόματά τους, μαζί με όλες τις προηγούμενες Ερευνητικές, στην ίδια ιστορία εξευτελισμού της δικαιοσύνης της αθλίας ημών ρεππάπλικ…

SigmaLive Περισσότερα

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire