ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 26 juin 2017

Διεθνής Οικονομία - Σύμφωνα με την JPMorgan Chase οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια περίοδο αναταραχής



   Ελευθερία Κούρταλη
Οι παγκόσμιες αγορές υπήρξαν ασυνήθιστα ήρεμες για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, και τώρα είναι μια καλή στιγμή οι επενδυτές να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια περίοδο αναταραχής η οποία είναι πολύ πιθανή στον ορίζοντα, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase.
Τα risk assets, όπως οι μετοχές, σημειώνουν ράλι εδώ και χρόνια, στέλνοντας την μεταβλητότητα των αγορών κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα.

"Αν και η μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλή, είναι σαφές ότι το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν δικαιολογεί χαμηλό επίπεδο ρεκόρ μεταβλητότητας", όπως τονίζει.
Οι αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και ο περιορισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αρχίσουν σύντομα να καταργούν ορισμένους από τους κύριους παράγοντες που υποστήριξαν τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών.  "Μεσοπρόθεσμα, αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναταραχές στην αγορά , σε αύξηση της μεταβλητότητας και σε ενίσχυση των κινδύνων", όπως προειδοποιεί η JP Morgan.
Αξίζει να σημειώσουμε πως και η Bank of America Merrill Lynch προειδοποίησε πριν μερικές ημέρες πως "η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας και η σημαντική άνοδος των εταιρικών κερδών το τελευταίο διάστημα σημαίνουν ότι το φθινόπωρο θα δούμε την κορυφή τους". Μοπως τόνισε, η άνοδος "στυλ Ικάρου", θα οδηγηθεί από μία ισχυρή πτώση το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την BofA, υπάρχουν διάφορες ενδείξεις υπερβολής στην Wall Street, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της μετοχής του Facebook πλέον ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση του δείκτη MSCI της Ινδίας.
Και η Bank of America Merrill Lynch επισήμανε πως οι κεντρικές τράπεζες είναι ο λόγος πίσω από τις υψηλές τιμές των assets και την υψηλή μεταβλητότητα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην μηνιαία δημοσκόπηση της αμερικάνικης τράπεζας, αριθμός ρεκόρ funds εκτιμούν πλέον πως οι διεθνείς μετοχές είναι υπερτιμημένες.
Για τις αμερικανικές μετοχές, η JP Morgan προτείνει την αγορά call options του δείκτη Vix (δείκτης μεταβλητότητας). Η ίδια στρατηγική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη και στον δείκτη VSTOXX, ο οποίος παρέχει ένα παρόμοιο μέτρο της τεκμαρτής μεταβλητότητας για τον Euro Stoxx 50 που παρακολουθεί τα blue chips της ευρωζώνης.

Πηγή: www.capital.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/06/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire