ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 23 février 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 23/02/2013



Το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, η κόντρα Ανωτάτου Δικαστηρίου και Γενικού Εισαγγελέα και οι προβλέψεις της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Στα βαθιά με οικονομία», αναφέρει ότι τα πιεστικά προβλήματα της οικονομίας, οι συζητήσεις με την Τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης αλλά και το Κυπριακό, αποτελούν τις προτεραιότητες των δύο μονομάχων, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, στην περίπτωση που εκλεγούν. Στην τελευταία τους συνέντευξη πριν από τις αυριανές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία μιλούν στον «Φ» και καταθέτουν τις απόψεις τους για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο. Αμφότεροι περιγράφουν τις πρώτες τους κινήσεις, την επόμενη ημέρα, εάν εκλεγούν στο ύπατο αξίωμα.

Διαβάστε επίσης:
Υπογραφές με Vopak πάση θυσία:
Ούτε καρφίτσα δεν χωρά πλέον στο Βασιλικό.
150 περιμένουν πρόωρη αποφυλάκιση: Εισήγηση στο νέο Πρόεδρο για απονομή χάριτος με μείωση ποινής κατά ¼.
Οφειλέτες: 50 αιτήσεις καθημερινά για να μην φυλακιστούν.
Οικονομία: Βαθιά ύφεση και ανεργία βλέπει η Κομισιόν.
Βία στην οικογένεια: 30 στις χίλιες εγκύους αποβάλλουν από κακοποίηση.
Κοινωνία: Ανώτατο και επιδότες απαντούν με επικρίσεις.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της γράφει για το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ μεταξύ των Ν.Αναστασιάδη και Στ.Μαλά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Γεν. Εισαγγελέα με αφορμή το θέμα της κατάσχεσης υπουργικών αυτοκινήτων και πως ο Π.Κληρίδης επέστρεψε στο Ανώτατο τους χαρακτηρισμούς. Αλλού κάνει λόγο για «σήμα κινδύνου από την Κομισιόν» και γράφει πως ακόμη πιο δύσκολες ώρες περιμένουν την κυπριακή οικονομία, καθώς η Κομισιόν προβλέπει ύφεση, υψηλή ανεργία και άλμα ελλειμμάτων.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Και τώρα οι δυο τους» γράφει ότι με τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανάμεσα στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. «Εικόνες αποκάλυψης και μια νεκρή από την κακοκαιρία στην Ελλάδα» γράφει αλλού η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί σχετικές φωτογραφίες. Γράφει ακόμα για τη σύγκρουση του Ανωτάτου με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της γράφει για την χθεσινοβραδινή, τελευταία πριν από τον β΄ γύρο των εκλογών, τηλεμαχία, μεταξύ Στ.Μαλά και Ν.Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι «δεν απαντά ο Χάρης Γεωργιάδης για τις καταγγελίες σε βάρος του, σχετικά με τις παρανομίες με τους εργοδοτουμένους του που αποκάλυψε» η «Χ». Γράφει ακόμα ότι η Κύπρος θα πάρει 585 εκ. από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Τα τελευταία μηνύματα πριν από τη μεγάλη ημέρα» αναφέρει πως οι δύο εναπομείναντες προεδρικοί αντίπαλοι συγκρούστηκαν χθες βράδυ στο ντιμπέιτ ενόψει των αυριανών εκλογών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία δεκάδες χιλιάδες βρετανικά επίθετα έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται στη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής άφησε χθες ελεύθερο με εγγύηση τον Όσκαρ Πιστόριους.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 23/02/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire