ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 27 février 2013

Κύπρος : Στο ίδιο έργο θεατές

Αναμένουμε την έκπληξη

Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου

Και τη δεύτερη μέρα η φόρα μοιάζει να κόπηκε. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Οι κομματικές δεσμεύσεις μετατρέπονται σε αλυσίδες. Και μόνο αν ο νέος Πρόεδρος ζητούσε από τους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι για να αποφύγει τις προκλήσεις, θα κατάφερνε να κλείσει μάτια και αυτιά αποφεύγοντας έτσι όσους εμφανώς προσμένουν (κι ας δηλώνουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η σωτηρία της πατρίδας) και να κάνει την έκπληξη. Στην οποία έκπληξη ακόμα δεν πάψαμε να ελπίζουμε.
Τα ίδια ονομάτα παρελαύνουν για άλλη μια φορά στις λίστες για υπουργοποίηση (κατασκεύασμα των δημοσιογράφων λόγω έλλειψης φαντασίας ή βάσιμες πληροφορίες; Φόβος για ρίσκα;). Τα ίδια άτομα μπαινοβγαίνουν στο κομματικό γραφείο του νέου προέδρου. Αυτόκλητοι ή προσκεκλημένοι; Τεχνοκράτες, επιστήμονες, νέα πρόσωπα, δεν είναι ορατά από τα δώματα της εξουσίας. Κάθε εξουσίας, όποιας απόχρωσης. Μόνο από την αντίπερα όχθη είναι δυνατό να τα βλέπει κάποιος και έπειτα, για κάποιο περίεργο λόγο, εξαφανίζονται από το οπτικό πεδίο. Η πεπατημένη μοιάζει πιο ασφαλής οδός.

Από την άλλη, τα πράγματα είναι σαν σκακιέρα. Χρειάζεται προσοχή. Μετακινώντας αυτό το πιόνι από εκεί, πάει το άλλο εδώ και έπειτα το άλλο εκεί. Μέχρι και το φάντασμα του Γιώργου Κολοκασίδη στοιχειώνει τις κινήσεις στη σκακιέρα εμποδίζοντας τις κινήσεις. Μην μας προκύψει ξαφνικά και βουλευτής. Είναι κι οι ισορροπίες στο κόμμα. Μη σώσουμε την πατρίδα και διαλύσουμε το κόμμα.
Επειδή όμως ακόμα δεν ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του νέου Υπουργικού, ας μην είμαστε άδικοι. Ας θεωρήσουμε πως η ονοματολογία των τελευταίων δύο ημερών οφείλεται στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να βγάλουν πρώτοι την είδηση. Να πετύχουν διάνα στις προβλέψεις. Κι όσα ονόματα ακούγονται, απλά κουβέντα να γίνεται. Μόνο να μην έχουν εν τέλει δίκαιο και να μας χαλάσουν την έκπληξη.
Κι εκεί που αναμέναμε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, από όλους τους χώρους και δίχως τα γνωστά ονόματα που πάνε παντού, να δούμε στο τέλος ένα έργο που ίσως και να το έχουμε δει ξανά.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire