ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 28 février 2013

Κύπρος : Κυβέρνηση φαντασμάτων μιας άλλης εποχής

Κι όμως, δεν είναι ντε ζα βου

Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου

ΗΤΑΝΕ όντως έκπληξη. Το μήνυμα είναι πως σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχουν παρά μόνο είκοσι άξιοι. Οι οποίοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορούν να αποδώσουν σε όποιο πόστο βρεθούν και όποια εποχή. Και οι οποίοι μάλιστα δεν χάνουν ποτέ από την αξία τους. Κι αν κοιτάξετε στην τηλεόραση και δείτε κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Χρίστο Στυλιανίδη, υπουργό Εξωτερικών τον Γιαννάκη Κασουλίδη, υπουργό Εσωτερικών τον Σωκράτη Χάσικο και σε κάποια σκηνή εμφανιστεί κι η Καίτη Κληρίδου, μη συγχυστείτε και πείτε πως τα έκαναν θάλασσα πάλι οι δημοσιογράφοι και προβάλλουν εικόνες από το χθες, πριν δέκα χρόνια. Κι ούτε ντε ζα βου έχετε, άστε ήσυχο τον γιατρό. Προσέξτε τις λεπτομέρειες για να διαπιστώσετε πως είμαστε στο 2013 κι είστε απολύτως καλά (υπό τις περιστάσεις).

Κι οι υπόλοιποι του Υπουργικού, ναι, είναι οι καλύτεροι. Πόσοι ανάμεσά μας μπορούν να ασχολούνται με την ύδρευση, τον περονόσπορο, τις κατσίκες, τον τουρισμό, τα οπλικά συστήματα, διατηρώντας πάντα ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης; Εγώ δεν ξέρω πολλούς. Κι αν ποτέ βρισκόμουνα στη δύσκολη θέση να βρω ένα τέτοιον άνθρωπο, ένα υπεράνθρωπο, θα δυσκολευόμουνα πολύ. Γι’ αυτό δεν διεκδίκησα ποτέ θέση προέδρου. Ούτε καν στην τάξη μου όταν ήμουνα μαθήτρια.
Ακόμα κι η εναλλακτική ηγέτιδα των Οικολόγων, ξέροντας ότι είναι η καλύτερη στο θέμα, θυσίασε το κόμμα προκειμένου να σώσει το περιβάλλον. Θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, μας είπε, με τη δημιουργία και τη δράση του συμβουλίου, του οποίου θα προεδρεύει.
Ο δε Κυριάκος Κενεβέζος μπορεί να μην είναι ακριβώς ο καλύτερος. Σίγουρα υπήρχαν καλύτεροι στο κόμμα, αλλά δεν βόλευε η μετακίνησή τους (είπαμε, μην μας προκύψει ο Κολοκασίδης στη Βουλή δίπλα στον Κουλία). Από την άλλη, ο κ. Κενεβέζος έκανε μια σημαντική θυσία. Τόλμησε. Έκανε την υπέρβασή του. Χρειάζεται μια άλφα παιδεία για να κάνεις ένα τέτοιο άλμα. Γι’ αυτό και ο τομέας της Παιδείας δικαιωματικά του ανήκει, κι ας λέει η συναγωνίστριά του Αθηνά Κυριακίδου πως θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει στα διεθνή σώματα που συμμετέχει την απουσία γυναικών στο υπουργικό σχήμα.
Καλώς μας ήρθες νέα εποχή.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire