ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 28 février 2013

Νεο-οθωμανικές κουτοπονηριές

Το τουρκικό δίδυμο Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να περιφρονεί, κατά τον πλέον διπλωματικά ανάγωγο τρόπο, τα απορρέοντα από τη Συμφωνία της Λωζάννης αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ξηρά, τον αέρα, τη θάλασσα, την υφαλοκρηπίδα και τη συναρτημένη προς αυτήν ΑΟΖ.
Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν εκτρέπεται και σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την οικονομική μας κατάσταση, όταν οι οίκοι οικονομικής αξιολόγησης διαπιστώνουν υποβαθμιστική πορεία της τουρκικής οικονομίας!...
Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αγενέστατα μίλησε για... διεθνοποίηση της θάλασσας του Καστελόριζου αλλά και της νότιας Κρήτης. Ο δε Ερντογάν, επαυξάνοντας τη φόρα του Τούρκου ΥΠΕΞ, δηλώνει ότι η Τουρκία νομιμοποιείται να αλωνίζει και να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, θεμελιώνοντας αυτές τις κατοχικές απειλές στο... Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας! Ενα δίκαιο που, όπως ορθότατα απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός, ουδέποτε το συνυπέγραψε (όπως η Ελλάδα) και ουδέποτε το αναγνώρισε η Τουρκία.

Το μόνο θεμελιώδες λάθος του κ. Σαμαρά είναι ότι αρκέστηκε σε μία, με το... γάντι, ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ για τις προκλήσεις Ερντογάν, γνωστού όντος ότι παρόμοιες διακοινώσεις καταλήγουν, το πολύ πολύ, σε μια «σύσταση» ανάλογη προς εκείνη που κάνουν οι τροχονόμοι για τις τροχαίες παραβάσεις.
Η νεοοθωμανική κουτοπονηριά και θρασυδειλία δεν αντιμετωπίζεται με διπλωματικές πιρουέτες, αλλά με καταιγιστικούς πολιτικούς αιφνιδιασμούς σε κάθε διεθνές φόρουμ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι κάθε προσβολή των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία αποτελεί casus belli και εναντίον των Βρυξελλών. Το ίδιο και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μόνον έτσι η θρασυδειλία θα μετατραπεί σε ικετευτική μεταμέλεια. Και, επιτέλους, το χρονικό των Ιμίων και των γκρίζων ζωνών πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία μας ως το επονείδιστο χρονικό των δουλοπρεπών... ευχαριστιών προς τους υπερατλαντικούς εντολείς του εντολοδόχου ταραξία της ανατολικής Μεσογείου...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire