ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 6 octobre 2015

Κύπρος - Σύμφωνα με το ΔΝΤ η Κύπρος έχει το ψηλότερο ποσοστό «κόκκινων» δανείων (στην Ευρώπη)


Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2009

ΔΝΤ: Στην Κύπρο το ψηλότερο ποσοστό «κόκκινων» δανείων  


Το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει η Κύπρος, σύμφωνα με έγγραφο διαβούλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το έγγραφο  αποτυπώνει τον δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν οι τράπεζες για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους και εισηγείται λύσεις για να μπορέσουν να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο ανήλθαν το 2014 στο 39,4% των συνολικών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών. Στις επιχειρήσεις το ποσοστό των NPLs ανήλθε στο 46,3%, ενώ στη λιανική τραπεζική στο 29,6%. Μετά την Κύπρο, τα ψηλότερα NPLs έχει η Ιρλανδία φθάνοντας στο 32,2% των συνολικών στοιχείων ενεργητικού και ακολουθεί η Ελλάδα με 25,3% και η Σλοβενία με 20,2%.
Διψήφιο ποσοστό NPLs παρατηρείται επίσης στην Ιταλία και την Ισπανία. Αντίθετα, τα χαμηλότερα NPLs έχει η Φινλανδία (1,7%) και η Εσθονία (2,5%). Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2009 και η αξία τους έφθανε σχεδόν το €1 τρισ. στα τέλη του 2014.Πηγή: www.efsyn.gr
Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire