ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 5 avril 2016

Διεθνής Οικονομία - Έγγραφα του Παναμά - Οι Έλληνες στη λίστα
To σκάνδαλο Panama  έχει συγκλονίσει τον πλανήτη με πολύ ηχηρά ονόματα να βρίσκονται στις λίστες των off shore εταιριών.
Από τις λίστες με τις οποίες διακινούνταν μαύρο χρήμα παγκοσμίως, δεν λείπουν και οι παρουσίες Ελλήνων. Και μάλιστα ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη με παλαιότερες υποθέσεις.

Το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό του Σταύρου Παπασταύρου ο οποίος σύμφωνα με την Ενωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), βρίσκεται σε τρία Διοικητικά Συμβούλια off shore εταιριών. 

Ομως δεν είναι το μόνο όνομα Ελληνα, καθώς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της International Consortium of Investigative Journalists αναφέρεται ότι στα δύο από τα τρία ΔΣ που βρίσκεται ο κ.Παπασταύρου συμμετέχουν επίσης και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς, οι οποίοι βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, στις εταιρείες φέρονται να συμμετέχουν και οι Ε. Γκαβαουντάν, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και Δ. Δημητρίου.


Σύμφωνα με τον  χάρτη με τις off shore εταιρείες που υπάρχουν παγκοσμίως και τα περιεχόμενα του σκάνδαλου με τα «Panama Papers»  η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 πελάτες.


Πηγή: www.iefimerida.gr
Δημοσιεύτηκε στις 04/04/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire