ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 11 avril 2016

WikiLeaks :Τα Panama Papers διέρρευσαν από τους Τ.Σόρος, USAID και τη CIA για να πλήξουν τον Πούτιν

Tα Panama Papers που έχουν προκαλέσει ήδη την παραίτηση ενός πρωθυπουργού, της Ισλανδίας, είναι δουλειά του Τ.Σόρος, των Φορντ και της αμερικανικής πασίγνωστης ΜΚΟ USaid με σκοπό να πληγεί (χωρίς στοιχεία) ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και όλοι οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι wikileaks_3 


των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα WikiLeaks .Πίσω από τους περιβόητους δημοσιογράφους της ICIJ κρύβεται η αμερικανική επιχειρηματική Ελίτ και όλως «τυχαίως» δεν αναφέρεται ουδείς σημαντικός Αμερικανός μέσα στα έγγραφα αυτά.
Αρχικά μέσω αναρτήσεων το WikiLeaks διέψευσε ότι βρίσκεται πίσω από τις διαρροές και στη συνέχεια έδειξε ως «επιλεκτικά» υπεύθυνους την Ουάσινγκτον και τον γνωστό επενδυτή Τζορτζ Σόρος με τελικό σκοπό να πληγεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω φίλων
Τα δυτικά ΜΜΕ σκοπίμως όπως αποδεικνύεται «έδειξαν» ότι πίσω από τη διαρροή βρισκόταν η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία την ίδια περίοδο είχε προβεί στην αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα.
Ήταν ενας τρόπος να φανεί  ότι οι «αποκαλύψεις»τους  θα ήταν «έγκυρες».
Γνώριζαν βέβαια ότι το Wikileaks θα το διέψευδε αλλά πόνταραν στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ εν θα έδιναν την ανάλογη προβολή.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης όμως το WikiLeaks δημοσίευσε tweets με τα οποία συνδέει την Ουάσινγκτον με τις αποκαλύψεις, ενώ ασκεί κριτική στους «δημοσιογράφους» που συμμετέχουν στην έρευνα.

Τα Wikileaks αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αυτό το υλικό δεν μπορεί νομικά να χρησιμοποιηθεί εάν δεν περιέλθει στα χέρια κυβερνητικών και εθνικών ερευνητών, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει την κυκλοφορία των εφημερίδων που θα το δημοσιεύσουν. Κανένα δκαστήριο στον κόσμο δεν θα αποδεχθεί δημοσιεύματα ως στοιχεία. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα όπως το γιατί δεν υπάρχει μέσα κάποιος διάσημος Αμερικανός γιατί η Süddeutsche Zeitung και ο Guardian χρησιμοποίησαν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις με σκιώδη τρόπο για να χτυπήσουν τον Β.Πούτιν; Γιατί δεν δημοσίευσαν τα στοιχεία αν τα είχαν;»
Διαψεύδει ο Πούτιν
O ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε σήμερα  στα όσα του προσάπτουν τα… αμερικανικά «βαθιά λαρύγγια» όπως αποδείχτηκε.
Μιλώντας για τον τσελίστα φίλο του Σεργκέι Ρολντίγκιν ο Β.Πούτιν σε ομιλία του στη Μόσχα είπε ότι δεν έχει κάνει κανένα σφάλμα. Μάλιστα, τόνισε πως είναι υπερήφανος για τον φίλο του, προσθέτοντας πως ο μουσικός έχει δαπανήσει τους προσωπικούς πόρους του για να προωθήσει καλλιτεχνικά σχέδια στην Ρωσία.
«Πρόκειται για παραπληροφόρηση των ΗΠΑ που τάσσονται κατά της Ρωσίας με σκοπό την αποδυνάμωση της κυβέρνησης.»
Είναι σαφές ότι στις ΗΠΑ ενοχλούνται πάρα πολύ με τον Β.Πούτιν καθώς δεν ξεχνούν ότι από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Ρωσίας, μια διαλυμένη χώρα έγινε ξανά υπερδύναμη. Η «λάσπη» των τελευταίων ημερών αποσκοπούσε καθαράνα κτυπ’ησουν την δυναμική του  στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου το κόμμα του Ρώσου προέδρου θεωρείται βέβαιο  ότι θα αναδειχθεί πρώτο με διαφορά.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire