ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 16 mars 2017

Ελλάδα - Πρόγραμμα 5,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές





Πρόγραμμα 5,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Η Σύμβαση του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου συγχρηματοδοτείται από ενωσιακά και εθνικά κονδύλια και είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.218.000 ευρώ για τη διετία 2017-2018 και έχει χώρες – στόχους τις ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία, στις οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δραστηριότητες για την προώθηση των ελληνικών οίνων ποιότητας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει ότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πιστό στην αποστολή του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα αμπελουργό και οινοποιό, ενισχύοντας τις δράσεις εξωστρέφειας των ελληνικών οίνων που έχουν να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό».

Και συμπληρώνει πως «τα όπλα όμως που διαθέτουν τα ελληνικά κρασιά, δεν είναι άλλα από την ποιότητα που τα διακρίνει, την υψηλή τεχνογνωσία των Ελλήνων οινοποιών και την στήριξη της ελληνικής πολιτείας που χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής».

Οι δράσεις αφορούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και γευστικές δοκιμές για καταναλωτές και επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, προβλέπονται Road Shows σε Μόντρεαλ και Τορόντο του Καναδά όπως επίσης – για πρώτη φορά – στο Σικάγο και Χιούστον των ΗΠΑ καθώς και στο Σίδνευ, Αδελαϊδα και Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις επαγγελματιών του κρασιού από τις χώρες-στόχους με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό αμπελώνα και τις μοναδικές ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και να γευτούν πιστοποιημένους οίνους ποιότητας με τη σφραγίδα και το μεράκι των Ελλήνων οινοποιών.



Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 15/03/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire