ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 1 février 2013

Τώρα και ο μεταπράτης παπάς παρέα με τους μεταπράτες αστούς...Είναι πολλά τα λεφτά !

Τις ευλογίες Αρχιεπισκόπου απέσπασε ο Αναστασιάδης

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε ο Προκαθήμενος προς αντιμετώπιση της κρίσης

Φωτογραφία
συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Προκαθήμενο της κυπριακής Εκκλησίας εξελίχθηκε κατά τρόπο που σκόρπισε ικανοποίηση στο επιτελείο του υποψηφίου προέδρου, αφού ο υποψήφιος εξασφάλισε τις αρχιεπισκοπικές ευλογίες για την προεδρία της Δημοκρατίας και τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με ζητούμενο τη διαχείριση πρωτίστως της οικονομικής κρίσης. Οι δύο άνδρες βγήκαν με κοινές θέσεις στο θέμα της οικονομίας όπως και στα σχόλια τους για το ρωσικό σωσίβιο για την κυπριακή οικονομία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εστίασε στις επανειλημμένες συναντήσεις του με τον υποψήφιο σημειώνοντας την αναγκαιότητα να εγκύψουν όλοι πάνω στο οικονομικό θέμα. «Πεινά ο λαός αυτή τη στιγμή –είπε χαρακτηριστικά– και πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε, ως επίσης και για το εθνικό θέμα». Εξέφρασε ταύτιση θέσεων με τις σκέψεις και αποφάσεις Αναστασιάδη για τη διακυβέρνησή του στην περίπτωση που τον τιμήσει ο λαός και υπογράμμισε: «Η Εκκλησία θα του συμπαρασταθεί, γιατί αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανένας. Αν είναι δυνατόν να γίνει μια οικουμενική κυβέρνηση, να συμμετέχουν όλοι, γιατί οι ώμοι του ενός δεν μπορούν να κρατήσουν αυτό το φορτίο στο σημείο που έχουμε φτάσει, από οικονομικής απόψεως και από εθνικής απόψεως». Ο Αρχιεπίσκοπος με νόημα υπέδειξε: «Έχουμε ταχθεί όλοι να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο και εμείς θα τον υπηρετήσουμε με όλη τη θέρμη της ψυχής μου. Εμείς του ευχόμεθα (στον Νίκο Αναστασιάδη) ό,τι καλό να δώσει ο Θεός και θα είμεθα μαζί βοηθοί και συμπαραστάτες σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα που πρέπει να μπει ολόκληρος ο λαός μας. Δεν είναι μόνο τα μέλη της Κυβέρνησης. Είναι ολόκληρος ο λαός που πρέπει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση».
Ευσχήμως απέφυγε να τοποθετηθεί κατά πόσο ο Νίκος Αναστασιάδης ανταποκρίνεται στα κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει για τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιοριζόμενος στο σχόλιο ότι «δεν είναι της ώρας».
Ο Ν. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την ανταλλαγή απόψεων με τον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας με σημασία πως βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Στην ανάγκη, όπως επεσήμανε, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενότητα ώστε μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να γίνει κατορθωτή η αντιμετώπιση με τρόπο αποτελεσματικό των σημαντικών εθνικών προβλημάτων που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει. Ο διάλογος των δύο ανδρών επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην παρούσα φάση του Κυπριακού, τις προοπτικές, αλλά και στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται το κράτος και τα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν ώστε «να μπορέσουμε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε την κρίση, ιδιαίτερα την έξοδο από την κρίση». Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο επειδή, όπως ανέφερε, αντιμετωπίζει με τόλμη πολλά από τα προβλήματα σε σημαντικούς τομείς με τη δική του παρέμβαση, δικαιολογώντας τον ότι αυτό δεν σημαίνει εμπλοκή του στην πολιτική ζωή του τόπου.
Αρχιεπίσκοπος και Αναστασιάδης εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις και σε ό,τι αφορά τη χείρα βοηθείας που έτεινε η Ρωσία προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο υποψήφιος πρόεδρος ανέδειξε τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου σε αυτή τη ρωσική κίνηση. «Η Εκκλησία στη Ρωσία είναι καλά γνωστό πόση επιρροή έχει και η παρέμβαση του Μακαριοτάτου, πέραν των άλλων παραγόντων, ήταν καθοριστική, υπέδειξε ο συναγερμικός πρόεδρος χωρίς να παραγνωρίσει την αναγκαιότητα για αγαστή συνεργασία όλων, Πολιτείας και Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος θυμήθηκε τα χρόνια της αθεΐας όπως είπε που έκαναν όλους τους Ρώσους να υπεραγαπήσουν την Εκκλησία και θύμισε παλαιότερη παρέμβασή του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και την αποστολή του τότε Χωρεπισκόπου Αρσινόης οπότε και ενεργοποιήθηκε το ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας άφησε ανοιχτή την προοπτική για συμβολή της Εκκλησίας όπου κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο για τον τόπο και το λαό.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire