ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 6 juillet 2015

Διεθνής Οικονομία - Μεγάλη πιθανότητα Grexit βλέπουν τώρα οι διεθνείς οίκοι


Μεγάλη πιθανότητα Grexit βλέπουν τώρα οι διεθνείς οίκοι

Το αποτέλεσμα του   δημοψηφίσματος και το ηχηρό "όχι" των Ελλήνων πολιτών στις προτάσεις των δανειστών αυξάνουν τις πιθανότητες Grexit, εκτιμούν αναλυτές διεθνών οίκων, εκφράζοντας ανησυχία και προβληματισμό  για τις περαιτέρω εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.  Πολλοί θεωρούν τώρα ως επικρατέστερο σενάριο την έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην οποία έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες πριν από λίγες μέρες.


Την άποψη συμμερίζεται η βρετανική Barclays, στο πρώτο report που δημοσιοποίησε μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της κάλπης.
Οι αναλυτές του βρετανικού οίκου εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη χορήγηση επείγουσας ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες  έως τις 20 Ιουλίου, πριν η Ελλάδα αποπληρώσει στην ευρωτράπεζα την οφειλή των 3,5 δισ. ευρώ.
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο, μετά και την επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα, εκτιμά ο η JP Morgan, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός τονίζει ότι το Grexit θα μπορούσε να αποβεί μια χαοτική διαδικασία.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του  αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, ο οποίος είπε ότι η«Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό της από την Eυρωζώνη».
 
«Δεv είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την έξοδο από την Eυρωζώνη», είπε o Alexei Likhachev. 
 
 Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το eυρώ κάνουν λόγο οι επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας εξαγωγέων και της ομοσπονδίας αποταμιευτικών τραπεζών.
 
 
 
Πηγή: www.sofokleousin.gr
Δημοσιεύτηκε στις 06/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire